sikeres a fehérvári campus

2018.07.30. 15:00

BCE: Három év, dupla annyi évkezdő

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán három nappali tagozatos alapképzés indul szeptembertől.

Borsányi Bea

A Corvinus fehérvári épülete a duális képzés bázisa

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A legnépszerűbb évek óta a gazdálkodás és menedzsment alapképzési szak, amelyen a mostani felvételi időszakot követően 7 államilag finanszírozott, valamint 30 költségtérítéses hallgató kezdheti meg a tanulmányait, tudtuk meg Szántó Zoltántól, az egyetem oktatási rektorhelyettesétől, aki azt is elmondta, hogy ezzel az egyetem ezen a szakon kitöltötte a rendelkezésére álló 40 fős keretet.

Szántó Zoltán oktatási rektorhelyettes
Fotó: egyetem

Évek óta tendencia, hogy egyre magasabb pontszámmal tudnak hallgatókat felvenni erre a szakra, ahol ezúttal az államilag finanszírozott képzésben 432 pontra volt szükség a bekerüléshez. Az emelkedő pontszámok megfigyelhetők a másik két alapképzéses szak, a pénzügyi és számvitel, valamint a turizmus és vendéglátás szakokon is. Az alapképzések mellett ugyanakkor két mesterképzés is indul: a sportközgazdász és a regionális és környezeti gazdaságtan. Ez utóbbit most hirdették meg először, az oktatás pedig levelező rendszerben folyik majd.

A Corvinus fehérvári épülete a duális képzés bázisa
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– A Székesfehérvári Campus ősszel a harmadik tanévének fut neki. Ez idő alatt több mint kétszeresére nőtt a jelentkező hallgatók száma, és minden évben meg tudtuk duplázni a felvett hallgatók számát is. A fehérvári campus sajátossága, hogy az egyetem ezt tekinti a duális alapképzési bázisának. Nemcsak a városbeli és város környéki vállalatokkal van együttműködési megállapodásunk, de sportegyesületekkel is, így a sportmenedzser képzés is duális formában folyhat – mondta el a rektorhelyettes, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyetem az idén is meghirdeti a pótfelvételit mind az alap-, mind pedig a mesterszakjaira. Ennek keretében azonban már csak egy szakra és csak az önköltséges formára lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában