Közel nyolcszázan végeztek a főiskolán

2018.07.09. 08:00

Az utolsó lehetőség a diploma megszerzésére

Utolsó alkalommal tehettek záróvizsgát a 2006. szeptember előtt tanulmányaikat megkezdő diákok – sokan éltek ezzel az utolsó lehetőséggel. Őket is köszöntötték a Kodolányi János Főiskola szombati díjkiosztóján.

S. Töttő Rita

Sokan jöttek, hogy átvegyék oklevelüket a városházán rendezett diplomaosztón

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Közel nyolcszázan végeztek a Kodolányi János Főiskola idei tanévében – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bartha Adrienn tanulmányi igazgató a Városházán tartott szombati diplomaosztón, melyen az önkormányzat részéről Molnár Tamás tanácsnok köszöntötte a résztvevőket.

Egy jogszabályi határidőnek köszönhetően az idei tanév végén utoljára tehettek záróvizsgát azok, akik 2006. szeptember elseje előtt léptek hallgatói jogviszonyba a főiskolával, ezért is voltak sokan olyanok, akik később fejezték be tanulmányaikat – és érkeztek családostul az ünnepi eseményre.

Sokan jöttek, hogy átvegyék oklevelüket a városházán rendezett diplomaosztón
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A legnagyobb létszámban továbbra is a kommunikáció és a gazdálkodás szakos hallgatók végeztek, de a turizmus, idegenforgalmi, szálloda és vendéglátó szakosok, továbbá a szakirányú továbbképzésben résztvevők is nagy számban képviseltették magukat és vették át okleveleiket. Kovács László, a főiskola rektorhelyettese pedig már a következő tanév kapcsán árult el részleteket:

– Az alkalmazott informatika területén szeretnénk előrelépni, melyet beépítünk az összes szak oktatásába. Emellett szeretnénk, ha egyre intenzívebben vehetnénk igénybe az internet nyújtotta lehetőségeket – tette hozzá a rektorhelyettes, utalva az e-learning tapasztalatain alapuló interaktív, internetes konferenciahívással összekapcsolt oktatási formára:

– A kísérleti fázison már túl vagyunk. A diákok örömmel fogadták, amikor úgy tartottunk órát, hogy akár 250 fő is becsatlakozott az internet segítségével a folyamatba. A távolságon keresztül az időjárási viszontagságokig számos nehézség kiküszöbölhető segítségével – vázolta a rektorhelyettes a következő tanév lehetőségeit és terveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában