járműveikkel együtt

2018.07.26. 09:30

Az utasok védőszentjéhez fordulva áldották meg a fehérvári autósokat

A székesfehérvári-maroshegyi Szent Kristóf-templom búcsúnapján, szerdán este Tóth Tamás plébános és Lovász László Rajmund atya, Szent Kristóf személyén keresztül kérte Isten áldását az autósokra, motorosokra és járműveikre. Tudniillik, Szent Kristóf az utasok, a vándorok, a hajósok védőszentje.

V. Varga József

A zöld pálmaággal szenteltvizet hintettek a járművekre Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A templom búcsúnapján, védőszentjének ünnepén, szerdán este a maroshegyi plébánia Dóczi István karnagy vezette énekarának műsorával hangolódtak az egybegyűltek a szentmisére. Közreműködött Tóka Ágoston orgonaművész. A búcsúi szentmisét Dózsa István címzetes kanonok, a székesfehérvári-belvárosi Szent István király plébánia érdemes esperese celebrálta.

A zöld pálmaággal szenteltvizet hintettek a járművekre Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A misét követően számos atya áldotta meg a közlekedési eszközöket és tulajdonosaikat a Vásártéren, Szent Kristóf (ókori keresztény vértanú, a tizennégy segítő szent egyike) közbenjárást kérve, hogy Urunk áldását közvetítse. A zöld pálmaággal szenteltvizet hintettek a járművekre, így haladtak sorról sorra az autók között. Az este szeretetvendégséggel fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában