Jótékonyság

2018.07.02. 14:05

Az Évszak Szervezete: a látássérültek egyesületét lehet támogatni Fehérváron

Az „Évszak szervezete” névre keresztelték azt a projektet, amely a a Civil Centrum Alapítvány és a MagNetbank támogatásával valósulhat meg. Minden évszakban kiválasztanak egy szervezetet, amelyet támogatnak. Ezúttal a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) a célcsoport.

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A MagNetbank fiókjaiban indult az az adománygyűjtés, melynek során szeptemberig lehet támogatni a LÁRKE-t. A fiókban elhelyezett urnába várják a támogatásokat – jelentette be az egyesület figyelemfelhívó akcióján Orosz Csaba, a MagNet Magyar Közösségi Bank Székesfehérvári Fiókjának fiókvezetője és Farnady Judit, a Civil Centrum Alapítvány vezetője.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

E két szervezet segíti most a látássérültek egyesületét egy projekt keretében, melynek során előadásokat tartanak arról, hogyan készítsen az egyesület akciókat – tette hozzá Szokó Zsolt, a LÁRKE vezetője, aki kiemelte: szeretnék felhívni a figyelmet a jelenlegi papírpénzekre, amelyek nem alkalmasak arra, hogy a látássérült, illetve vak emberek megkülönböztessék őket egymástól.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az egyetlen jó megoldás – hangsúlyozta az egyesület vezetője -, ha különböző méretűek a bankók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában