A só erdélyi útján

2018.07.12. 08:00

Erdélyben jártak a nádasdladányi iskolások

Erdélyi kalandozáson jártak a Nádasdy Ferenc Általános Iskola diákjai. Útjuk Nagyváradon kezdődött és Segesváron fejeződött be – számolt be Jung Ferenc.

Siki Szabolcs, V. Varga József

Nyaljuk, harapjuk, rágjuk?

Forrás: Az iskola

A tordai sóbányánál lélegzetelállító látvány tárult szemük elé a hatalmas méretű tárnák láttán, ámulatukat tovább fokozta a föld alatti világ, benne egy óriáskerékkel, játszótérrel, csónakázótóval. Szálláshelyük Szentléleken volt, a Becsali panzióban, csorbaleves-vacsorával. Szovátán a Medve-tónál jártak, és a sóvidék jellegzetességeivel (sófüggöny, sóhegy) ismerkedtek, a parajdi sóbányában, 120 méterre a föld alatt, egy kisebb városkába toppantak. Farkaslakán megkoszorúzták Tamási Áron sírját, az Erdélyi Helikon méltán híres írójára rövid műsorral emlékeztek.

Nyaljuk, harapjuk, rágjuk?
Fotó: Az iskola

Nem maradt ki a látnivalók sorából a Gyilkos-tó és a Békás-szoros sem, Csíksomlyón pedig megmászták a Jézus-hágót, végül megkóstolták a helyi „gázolajos” vizet is. A Székelyföldet elhagyva Segesvár felé vette az irányt a kompánia, megkoszorúzták a Petőfi Sándor-emlékművet, bejárták a vár szűk utcácskáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában