A régi értékek megtartásával

2018.06.11. 10:00

Indulhatnak a Vál-völgye településeinek turisztikai beruházásai

A kis kastélykápolna patinás belső hajója adott helyet a térségfejlesztésről tartott kerekasztal beszélgetésnek vasárnap. A Vál-völgye településeinek polgármesterei és országygyűlési képviselője foglalták össze a terveket.

Zsohár Melinda

A régi értékek megtartásával, megmentésével indulhatnak a turisztikai beruházások – hangzott el Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A Vál-völgye és környéke nagyszabású fejlesztési terve, a Pannónia Szíve Turisztikai Program megvalósult eredményeit foglalta össze Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos a beszélgetés elején. Hangsúlyozta, a rendszerváltozás előtti évtizedekben „büntetés alatt” élte mindennapi életét a térség, meglévő értékei éppenséggel negatívumként számítottak, elmaradtak a fejlesztések. A kastélyok és udvarházak, a háború előtti korszerű agrárgazdaságok hátránynak minősültek, a természeti környezet szépségeit nem aknázták ki.

A régi értékek megtartásával, megmentésével indulhatnak a turisztikai beruházások – hangzott el
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Elsősorban a helyi lakosságnak kívánnak új perspektívákat adni, s a turizmus vérkeringésébe bekapcsolódni a térség felemelésével, mondta a képviselő. Bárányos Csaba tabajdi, Huszárovics Antal csabdi, Tóth Erika alcsútdobozi, Bechtold Tamás váli és Kovács Zoltán vértesacsai polgármesterek csatlakoztak a beszélgetéshez, szintén röviden vázolták a megvalósult és a leendő terveket. Felcsút alpolgármestere, Mészáros László képviselte települését, nem „újoncként”, hiszen lassan nyolc éve veszi ki részét aktívan a helyhatósági feladatokból.

 

A megkezdett munka folytatódik, tette hozzá, ősszel nyílik a bölcsőde, jövőre épül az új általános iskola. A régi értékek megtartásával, több helyütt először a megmentésével indíthatóak turisztikai beruházások, illetve a tágabb térség sportrégióvá alakítása a nem túl távoli cél. A vízi sportok színvonalának emelésével a Velencei-tó közelsége erősít rá az Etyek, Vál-völgye, Vértesek nyújtotta lehetőségekre. A válvölgyi kisvasút Vértesacsa felé való felújítása is hamarosan megindul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában