Számos terv megvalósításra vár

2018.06.12. 11:00

Termelői piacot, szép kultúrbelsőt és szobrot szeretne Pákozd

Már egy novemberi évfordulóra készül Pákozd, amikor a török elleni első nyertes csata emlékére állítanának szobrot. Ehhez azonban támogatásra várnak. 

S. Töttő Rita

A kultúrház belső tere, néhány helyi lakossal, akik a könyvtárból tartottak kifelé. A belső is megérett a felújításra

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Számos terv megvalósításra vár a közeljövőben a településen. Az egyik – Takács János polgármester szavaival élve – „rendkívül égető és aktuális feladat” a kultúrház belső felújítására, amelyhez pályázati jóváhagyásra várnak éppen. Éppen ugyanez a helyzet a Bella-tó melletti fejlesztéssel, amelyre a vidékfejlesztési programon belül várnak döntést. A tervek szerint termelői piacot szeretnének kialakítani itt, a környezet rendbetételével együtt. – Reményeim szerint megkapjuk a lehetőséget, hogy ez az álmunk megvalósuljon – mondta a polgármester a hírlapnak.

A kultúrház belső tere, néhány helyi lakossal, akik a könyvtárból tartottak kifelé. A belső is megérett a felújításra
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Ezen kívül közterület rendezéssel kapcsolatos igényei is vannak a településnek, amelyre szintén pályázott: idén novemberben ugyanis 425. évfordulója lesz a török elleni nyertes csatának Pákozdon. Ez volt az első nyertes csata, amikor a Székesfehérvár ellen vonuló törököket sikerült megállítani. – Ennek apropóján szeretnénk szobrot állítani és annak környezetét alkalmassá tenni az alkotás fogadására – tájékoztatott Takács János, hozzátéve: a pákozdi templom és a kultúrház közötti területre tervezik a szobrot, a projekt megvalósítását épp most készítik elő. A mű a tervek szerint a nagyvezekényi török elleni nyertes csata emlékére állított oroszlános szobor másolata lenne. A november 3-i évfordulóra szeretnék elkészíteni az alkotást, amelyhez azonban támogatásra van szükség, fogalmazott Pákozd vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában