11 csapat nevezett

2018.06.13. 07:30

Telekiseké az EV3 – Egy legóstopperrel nyert a csapat

Kedden rendezték meg a Bejczy Antal Műszaki Innovációs Középiskolai Emlékverseny díjkiosztó ünnepségét az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Mérnöki Intézetében.

Sági Zoltán

A győztes alkotás a hagyományos órákat idézte

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az első helyezett középiskolás csapat idén is megkapta az adott intézmény által használt Lego robotépítő készletet, a II–III. helyezettek a Videoton Holding Zrt. által felajánlott ajándékokat vehették át. A díjkiosztóra érkezett fiatalokat, és az őket elkísérő pedagógusokat Udvardy Péter, a kar docense köszöntötte. Majd Györök György dékán idézte föl – nem minden motivációs szándék nélkül – az emlékverseny névadója, Bejczy Antal életútját, aki az Ercsi melletti Sinatelepről indulva a kaliforniai JPL kutatójaként a NASA-tól ment nyugdíjba. Nevéhez fűződik a Pathfinder (marsjáró) távirányítási technikájának kifejlesztése.

A győztes alkotás a hagyományos órákat idézte
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A Videoton Holding Zrt. részéről Horváth Csaba sales és marketingigazgató invitálta meg a nyerteseket egy gyárlátogatásra, illetve próbálta még tovább erősíteni a diákok kötődését a műszaki területhez, amely, mint hangsúlyozta, a jövőben is biztos terepe lesz a karrierépítésnek. Az emlékversenyre 11 csapat nevezett be, ebből 7 teljesítette a feladatokat, amelyek közül idén az első zenelejátszó tervezése és építése volt, a második digitális mérőszalag, a harmadik pedig a legóstopper létrehozása. A harmadik széchenyis és a második hunyadis csapat előtt az első helyezett idén is a Teleki TBG Robotics csapata lett, akik a díjátadót követően a nyertes legóstoppert az előtérben működés közben is megmutatták az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában