Német Nemzetiségi Önkormányzat

2018.06.27. 09:30

Színes programok fogadták a gyerekeket a vértesboglári jutalomtáborban

A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a helyi általános iskola negyedik éve rendez nemzetiségi jutalomtábort a tájházban, amelynek hátsó udvarán idén is felverték a diákok hálóhelyéül szolgáló sátrakat.

Borsányi Bea

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A vasárnapi sátorállítás után hétfőn a Fertő tó mellett jártak a gyerekek egy ausztriai kalandparkban, kedden pedig helyi programokkal folytatódott a táborozás: délelőtt sportversenyeket tartottak, majd a sváb ebéd után – tyúkhúsleves, a tyúkhús második fogásként paradicsom, illetve alma-birsalma szósszal tálalva – boglári süteményeket sütöttek a nemzetiségi önkormányzat képviselőinek irányításával. Habkarika, kosárka, vaníliás karika és zserbógolyó készült. A jóízűen elfogyasztott édességek után éneklés, sváb táncház, majd szalonnasütés volt a program, amit este diszkó zárt.

Mitől nemzetiségi a tábor? – Vannak német nyelven zajló programjaink is, idén a tarjáni német tájházat nézzük meg, illetve amikor mi készítjük az ebédet, az mindig valamilyen sváb étel – mondta Bauer Jánosné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a tábor megálmodója és fő szervezője.

A sváb ételek fontos részét képezik a táborozásnak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Igyekeznek minden évben változatos programokat kitalálni a gyerekeknek, akik jutalomként jöhetnek a négynapos táborba: kitűnő tanulók, néptánccsoport tagjai, versenyek helyezettjei. Amikor év vége előtt megkérdezik a diákokat, jutalomkönyvet szeretnének-e a jó teljesítményükért, vagy inkább jutalomtábort, ők rendre az utóbbira szavaznak. És miért ne tennék, amikor olyan izgalmas programokban van részük, mint például a lopóverseny, ahol a feladat az, hogy minél több vizet tudjanak felszívni a lopótökkel a versenyzők, s futva a célig vinni.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei tábor csütörtökig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában