gyógykezelés alatt áll

2018.06.19. 18:27

Önkéntesek tucatjai keresték az eltűnt férfit

Több tucat önkéntes is segítette a rendőrséget egy eltűnt férfi keresésében. A kutatásról az egyik résztvevő, Barna Anikó számolt be lapunknak.

B. Kiss László

A keresésben részt vevők egy csoportja Fotó: Barna Anikó

A középkorú sárbogárdi férfi vasárnap virradóra tűnt el a fehérvári kórházból, ahol gyógykezelés alatt állt. A család, az eltűnéséről hírt kapva, felhívta telefonon, és vasárnap délben még tudtak vele beszélni. Bár a férfi zavart volt, tartózkodási helyére vonatkozóan több dolgot is elmondott. Napraforgót, méheket, magaslest és zárt tavakat emlegetett. A telefon cellainformációi alapján a család Csákberény és Csákvár között kezdte el maga is keresni az férfit – meséli a kincsesbányai Barna Anikó, akik hétfőn délelőtt, az internetről értesült az eltűnésről. Autóba vágta magát és Csákberénybe utazott.

A keresésben részt vevők egy csoportja
Fotó: Barna Anikó

A faluba közben megérkeztek a Győr-Moson-Sopron megyei kutató mentőkutyás szolgálat emberei, valamint több tucat szabadnapos civil a közeli falvakból. Összesereglettek a környék polgárőrei, s érkeztek például szabadnapos egészségügyi dolgozók, ápolók és orvosok egyaránt. A rendőrség is nagy erőkkel képviseltette magát a faluban, ahol felállt a stáb, amelynek tagjai leosztották a feladatokat. Barna Anikó elbeszélése szerint több helyen kezdődött meg egy időben a kutatás, a Gaja-patak mentén például vagy nyolcvanan fejlődtek csatárláncba hétfő délután. Az eltűnt felkutatását sürgette, hogy a férfi akkor már második napja nem evett, nem ivott.

A nagy erőkkel történő kutatás ellenére a véletlennek köszönhető, hogy a férfi megkerült. A 81-es főút mellett pillantották meg az autóból hétfőn 17 óra körül sárbogárdi ismerősei, akik egyébként már tudtak az eltűnéséről – fejezte be beszámolóját Barna Anikó, aki érezhetően még kedden délután is a történtek hatása alatt volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában