tartalmas osztálykirándulás

2018.06.21. 09:00

Muravidéki gasztrotúra – Szlovéniában jártak a zámolyi iskolások

A Csanádi Imre Általános Iskola hetedikeseinek egyik kalandvágyó csoportja a nyári szünet bombasztikus berobbanása előtt Szlovéniában, a Muravidéken töltött el tartalmas osztálykirándulást.

Majer Tamás

A kirándulás alatt sokat tanultak Lendváról Fotó: Iskola

Szállást a magyar területen lévő Bajánsenyén vertek. Hári Gyula és Horváth Zoltán pedagógusok kísérték el a fiatalokat. Zoltán adott beszámolót lapunknak. Alkalmuk nyílt meglátogatni egy lendvai két tannyelvű iskolát, amelyben speciális nevelésű igényű kortársaikkal találkozhattak a zámolyi gyerekek.

A kirándulás alatt sokat tanultak Lendváról
Fotó: Iskola

Jártak a lendvai Bánff y-várban, s a Szentháromság-kápolnában is, ahol Hadik Mihály, egy török elleni csatában elesett legendás várkapitány természetes úton mumifikálódott holtteste fekszik. A történelem színterei mellett voltak egy sonkafüstöléssel foglalkozó manufaktúrában, s egy tökmagolajfarmon is tiszteletüket tették. A programokba belefért egy mézeskalács-készítő és egy kosárfonó foglalkozás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában