Elkezdődött a munka

2018.06.28. 17:30

Közösen pályázott és fejleszt Sárosd és Sárkeresztúr

Elkezdődött az egykori pártház átépítése Sárosd településen. A régi falakat és épületelemeket is magába olvasztó új épület jól illusztrálja a letűnt történelmi korszak egyik dialektikus tézisét: a megszüntetve megőrzés fogalmát.

Sági Zoltán

Zajlik az építkezés Sárosdon, hogy szociális intézménnyé alakuljon a lassan eltűnő régi pártház

Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap

A Sárosd-Sárkeresztúr Önkormányzati Társulás 115 millió forintot nyert el a szociális alapszolgáltatás infrastruktúrájának fejlesztésére. A fejlesztés keretében a pályázati pénzből szociális feladatellátó központot hoznak létre, amelyet Sárosd és Sárkeresztúr települések közös fenntartásban üzemeltetnek majd. Az intézmény gyermekjóléti, családsegítő, szociális és idősgondozással összefüggő tevékenységeknek ad otthont. Mint Takács Istvánné önkormányzati képviselőtől megtudtuk, a pályázati források elnyerése után, a szükséges előkészítést és tervezést követően a konkrét építkezési munkálatok megkezdődtek és nagy iramban haladnak is. A hátsó, teljesen új épületszárny alapozása, falazása elkészült, a régi épület szükséges visszabontása is megtörtént.

Nagy iramban haladnak az építkezési munkák
Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap

Korábban Dunkl Gergely polgármester elmondta, a település komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a rászorulókról és idősekről a szükséges mértékben gondoskodjon, a szociális ellátásokkal összefüggő fejlesztésekre pedig különösen nyitott és fogékony a település vezetése. Az óvoda első részének felújítására is pályáznak, azért is, mert ez az épület ad helyet a szociális konyhának, amely sok időskorúnak a napi jó minőségű, meleg étkezés lehetőségét biztosítja.

Zajlik az építkezés Sárosdon, hogy szociális intézménnyé alakuljon a lassan eltűnő régi pártház
Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap

Mint a polgármester elmondta, a településen igen aktívak a civil szervezetek. Az önkormányzatnak a falunap megszervezésén kívül más feladata nincs is a rendezvényszervezés terén. Áprilistól szeptember végéig mindig van program, ami akár 400-500 főt is megmozgat. A Kapa-kupa ezernél is több érdeklődőt vonz Sárosdra. Jó a település kapcsolata az oktatási intézményekkel és a Baptista Szeretetszolgálattal is, és tervben van bölcsődei férőhelyek kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában