társadalmi és esélyegyenlőségi

2018.06.16. 10:29

Komplex stratégia – Felzárkózási Fórum alakult Székesfehérváron

A Fejér Megyei Felzárkózási Fórum megalakulásával olyan eszköz került a szakemberek kezébe, amely a szakterületek közötti határok elmosásával a felzárkóztatás egészségügyi, lakhatási, oktatási és foglalkoztatási vetületeit szinergiában tudja kezelni – derült ki a pénteki rendezvényen, amelyet a megyeházán tartottak.

Sági Zoltán

A sárkeresztúri iskolások műsora nyitotta a fórumot

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A projekt során elkészül a Fejér megyei szolgáltatási úttérkép, a megyei szolgáltatási ellátottságot és a helyi esélyegyenlőségi hiányosságokat feltárandó. Létrejön továbbá a megyei esélyteremtő paktum, amely a feltárt hiányosságokra kínál megoldásokat.

Pénteken a megyeháza dísztermében ünnepélyes keretek között megalakult a Fejér Megyei Felzárkózási Fórum, amelynek létrejötte a „Fejér megyei felzárkózás-politikai együttműködés fejlesztése” című projekthez kapcsolódik. A rendezvényt Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy a megyei önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében 65 millió forint támogatást nyert el a „Fejér megyei felzárkózás-politikai együttműködés fejlesztése„ című projekt megvalósítására.

A sárkeresztúri iskolások műsora nyitotta a fórumot
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Sztojka Attila, az EMMI Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője beszédében a roma felzárkóztatás témáira koncentrált. Márton Zoltán, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltség osztályvezetője előadásában a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia strukturális elemeit ismertette. Domokos Tamás, az ECHO Innovációs Műhely szakmai igazgatója három szempontból, az időhorizont, a területi szint, illetve az ágazati típusú behatárolás felől vizsgálta a felzárkóztatás esélyeit és folyamatát. Végezetül Vajay Zsuzsanna, a Széchenyi Programiroda tanácsadója a futó projektekről tartott összefoglalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában