Közel 250 családot segítenek

2018.06.20. 15:19

Kisbuszt kaptak a székesfehérvári élelmiszermentők

A Smart Grant Alapítvány lassan tíz éve működik már, a rászorulók számára szükséges élelmiszereket – elsősorban pékárut és zöldségeket – egy székesfehérvári áruházból, valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület budapesti raktárából szállítják. A sok utazás miatt szükségük volt egy megfelelő gépjárműre.

Szanyi-Nagy Judit

A kisbusz ünnepélyes átadása. Középen Elekes Péterné Zsuzsa ügyvezető

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Ezt a járművet – egy kisbusz formájában – a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért biztosította számukra, egy sikeres pályázat eredményeként, mintegy 3,5 millió forint értékben – tudtuk meg Elekes Péterné Zsuzsa ügyvezetőtől, aki a június 20-ai ünnepélyes átadáson is részt vett.

A kisbusz ünnepélyes átadása. Középen Elekes Péterné Zsuzsa ügyvezető
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

– Elsősorban kis tételben tudunk élelmiszereket szállítani ezzel a járművel, de az alapítványnak már ez is hatalmas segítség. Az élelmiszert – a pékárun és a zöldségeken kívül például konzerveket és tojást – nagyjából 250, a családsegítő által regisztrált család veheti át tőlünk szerdánként – válaszolta megkeresésünkre az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában