Mesés Fehérvár

2018.06.22. 08:30

Fehérvárról, könnyedén a városismereti kalauzban

Elsősorban az ifjakat célozza meg, de minden fehérvárinak, turistának szól a Mesés Fehérvár című új városismereti kalauz.

Bokros Judit

Cser-Palkovics András is méltatta a kötetet

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A színes, sok fotóval illusztrált kiadványt csütörtökön mutatták be a Petőfi Kultúrtanszéken. A beszélgetést Fraller Ildikó vezette, akitől megtudhattuk: a kötet Fehérvár történelmi emlékein keresztül kalauzol bennünket a belvárostól a Bory-várig, rövid, hangulatos ismeretterjesztő szövegekkel. Ez utóbbiak Kész-Varga Mónikának köszönhetők, aki igyekezett élményszerűen írni a fontos, ismert helyszínekről, nevezetességekről, ám néhány rejtett értékre is ráirányítja az olvasó figyelmét.

Cser-Palkovics András is méltatta a kötetet
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Szerzőtársa, a fotók készítője Simon Erika fotográfus, s mint kiderült, ő volt az ötletgazda is. A fotók és szövegek elrendezéséért, a könyv végső, gusztusos formájáért pedig Tóth Adrien grafikus felelt. A munkát idegenvezetőként segítette Kulcsárné Németh Mariann.

Cser-Palkovics András polgármester is méltatta a kötet komoly, mégis könnyed hangvételben előadott tartalmát, és elhangzott az is, hogy megjelenése példás együttműködés eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában