Bakancslistás program

2018.06.18. 10:13

Egy kis csodára vágysz? Nézd a szentjánosbogár-rajzást az Alcsúti Arborétumban

Varázslatos élményben lehet része azoknak, akik június végéig ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba. Elkezdődött ugyanis a szentjánosbogár rajzás.

Nagy Annabella

Forrás: Wikipédia

Minden évben általában június közepétől június végéig ezernyi fénylő zöld lámpás borítja be az Alcsúti Arborétum sűrűn szőtt erdőit. Hatalmas élmény mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek, ahogyan az apró levegőben repkedő szentjánosbogarak fénye bevilágítja az arborétumot.

Az országban kevés helyen van erre lehetőség, de Fejér megyeiként szerencsének mondhatjuk magunkat, hiszen az Alcsúti Arborétum 2007 óta szervez szentjánosbogár-sétákat. A kezdetben családi hangulatú sétákból az évek múltán igazi turista látványosság lett, aminek mi is részesei lehetünk. Ne hagyja ki a lehetőséget! Ha valamire, erre igaz, hogy egy évben csak egyszer van.

Nincsenek rá szavak!
Fotó: Pixabay

A rajzás ideje alatt mindennap, még hétköznap is indulnak szakvezetések, ez körülbelül egy egy, másfél órás séta az arborétumban. Előreláthatólag június 29-éig van lehetőség ellátogatni a programra, de ez bogár- és időjárásfüggő. További információkért keresse fel az Alcsúti Arborétum honlapját.

Borítókép forrása: Wikipédia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában