íjászat, méhészet, kézművesség

2018.06.04. 09:00

Csaba-napi hagyományőrző nap a Maroshegyen

Mint egy rendes boszorkánytanyán: a művelődési ház kapujában Iszkádi Erika intézményvezető pórázon vezetett hamvaskék macskával fogadta az érkezőket. A cica, aminek neve Mese, de Mása – szó szerint – élethű mása, nyilván a varázslat része volt, amelyből vélhetően még jó adag lakik a falak között.

Sági Zoltán

Hagyományőrzők

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Sokadik alkalommal rendezték meg szombaton a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Házban a hagyományőrző Csaba-napot. Az Évkerék versengésbe benevezett diákok délelőtt 10-kor már a Sóstót bemutató filmet nézték, nyilván jegyzetelve, azután az óriás fajátékok következtek, és a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület által berendezett céllövő terep mellé felállítottak egy komplett jurtát is az udvaron, berendezési tárgyakkal és eszközökkel.

Hagyományőrzők
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Csaba-nap az érdeklődőket ezeken kívül méhészeti beszámolóval, kézműves-foglalkozással, lovagoltatással, ügyességi játékokkal várta – és azt sem véletlenül kérték előzetesen a szervezők, hogy aki tud, tárcsát hozzon magával. A napot belengte ugyanis a hagyományos, szabad tűzön sütögetős konyha illata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában