A férj keringése összeomlott

2018.06.06. 11:30

Betegség, vagy szerelmi szál? Előzetes letartóztatásban a szabadbattyáni férjgyilkos

A Székesfehérvári Járásbíróság kedden délután elrendelte annak az 51 éves nőnek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint április óta gyógyszerekkel mérgezte a férjét.

V. Varga József

Szabadbattyáni utcarészlet. Ebben a„zsákutcában” élt a házaspár

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A helyi hírlánc szinte együtt mozgott a rendőrségi csatornákkal. Egy utcabeli férfiú vitte a hírt a szomszédos utcába, onnan pedig egy hölgy közvetítésével egyre többen értesültek a faluban a bűntettről, a tragédiáról. Még az is elterjedt, hogy fegyveres gyilkosság történt.

Amint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn értesítette lapunkat, mi is kiszálltunk a helyszínre. Mozgást már nem tapasztaltunk sem az adott háznál, sem pedig a szóban forgó zsákutcában. A szomszédok nem akartak semmit sem mondani. Szinte… Aztán csak-csak emlegetni kezdtek néhány dolgot: betegséget, gyógyszereket, meg nem értést, szerelmi szálat. Méregkeverőt, a Borgiákat.

Szabadbattyáni utcarészlet. Ebben a„zsákutcában” élt a házaspár
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A megyei rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt nyomoz az ügyben. A gyanú szerint a nő áprilisban elhatározta, hogy megöli a férjét, ezért több alkalommal különféle gyógyszereket adott be neki, valamint egyszer a bódult állapotú férfit a kádban megpróbálta vízbe fojtani.

A Fejér Megyei Főügyészség kedden arról értesítette a Fejér Megyei Hírlapot, hogy az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozták annak az 51 éves nőnek az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint idén áprilistól házastársa megölése végett több alkalommal gyógyszereket adott be neki, s végül a június elsején adagolt mennyiség következtében a férj keringése összeomlott, és szívmegállás következtében másnap elhunyt.

Amint a főügyészségtől megtudtuk: a Büntető Törvénykönyv 10-től 20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés bünteti a bűncselekmény elkövetőjét.

A Székesfehérvári Járásbíróság kedden délután elrendelte a szabadbattyáni nő előzetes letartóztatását. A végzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában