Kenutúra és Rumini

2018.06.28. 10:30

A fehérvári olvasótábor nem csupán az olvasásról szól

Se szeri, se száma a nyári táboroknak – bepillantottunk a Vörösmarty-könyvtáréba.

Bokros Judit

Heimné Tóth Szilvia olvasott föl a gyerekeknek

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Olvasótábor – könyvszerető gyerekeknek igen jól hangzik ez az elfoglaltság. Lássuk, mit is jelent mindez, hogyan töltik az időt a Vörösmarty Mihály Könyvtár kétszer egy hetes olvasótáborán részt vevők!

Amint azt a bibliotéka munkatársaitól megtudtuk: korábban is szerveztek olvasásra, könyvekre építő tábort, ám az idein több lehetőségük van programszervezés tekintetében, NKA-s pályázati támogatásnak köszönhetően. Az első turnus június 25–29-ig tart, s Berg Judit író Rumini-sorozata köré szerveződik. A 15 alsós gyermek a hétfőt, szerdát, pénteket tölti a könyvtárban, illetve a belvárosban és környékén, a kedd és a csütörtök a kirándulásé.

Heimné Tóth Szilvia olvasott föl a gyerekeknek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A július 2-án induló tábor tematikáját Csapody Kinga író könyvei adják, külön figyelemmel az Irány a Velencei-tó! címűre. Ennek szellemében jövő hét kedden lesz például kenutúra is Agárdon. Az írónő július 4-én, szerdán 10 órakor érkezik a könyvtárba. A többi napra is jópofa társasjátékos, olvasós, játszóterezős, vetélkedős elfoglaltságokat szerveztek a könyvtárosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában