Akinek szép a lelkében az ének

2018.05.25. 15:00

Több Fejér megyei település is csatlakozna a kórusmozgalomhoz

Befejeződött a három felvonásos gyermekkórus találkozó, amelynek Lepsény, Sárosd és Polgárdi adott otthont. Az iskolák és az önkormányzatok egyaránt felkarolták a hagyományteremtő zenei programsorozatot.

V. Varga József

Fellépésre várva – balról Kiss Bernadett karnagy

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A zene egyesítő erő, amely mindazokban közös utat talál, akik egyébként különböznek egymástól – mondta el köszöntőjében Kárpátiné Frank Éva, a Széchenyi általános és művészeti iskola igazgatója. Kodály Zoltánt is idézte: „A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.”

Kissné Révfalvi Andrea, a polgárdi kórustalálkozó fő szervezője hangsúlyozta: – A kórustalálkozók révén tulajdonképpen erős társadalmi háló szövődik. Ahogyan az alsó tagozatos diák együtt énekel a felsőssel, tanár a diákkal, ahol az önzetlen mecénások adományokkal segítik a rendezvényt, a civil szféra segítő kezet nyújt, és láthatjuk, ahogy az önkormányzat és az iskola összehangolja a munkáját, a települések pedig együtt dolgoznak a jó ügyért – tudjuk, mindannyian a közös értékeket ápoljuk.

Fellépésre várva – balról Kiss Bernadett karnagy
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A szülő, a pedagógus életében az a legnagyobb dolog, amikor gyermekében, diákjában megleli a csodát – tette még hozzá.

Az ötletgazda, Gabrieli-Kiss József örömhírt osztott meg a Fejér Megyei Hírlappal. Bár lassan kinövik az eddigi helyszíneket, de úgy érzik, a lehetőségek végtelenek.

Tudomással bírnak arról, hogy a következő tanévben más települések is bekapcsolódnának a térségi kórusmozgalomba. Kisláng, Szabadbattyán és Tác is csatlakozna a kezdeményezéshez.

Úgy legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában