összedolgozott a két egység

2018.05.03. 18:50

Rendőrök és tűzoltók ünnepeltek Székesfehérváron

Sikítva tartották a szájuk elé a kislányok a pólót a tűzoltó- és rendőrnap füstsátrában csütörtökön. Valóban nagyon izgalmas dolog az ilyen - egészen addig, amíg csak szimulátorban kell megélni hasonlót.

S. Töttő Rita

„Élesben” nem csak a gyerek, de még a felnőtt is keveredhet olyan helyzetbe, amikor nem tudja, mi a teendő: egy tűzeset, egy baleset, de még egy hirtelen felsikoltó sziréna is sokkolhatja annyira az embert, hogy attól szinte földbe gyökerezik a lába. Ezért is jók az olyan lehetőségek, amikor testközelből, probléma nélkül élhetők meg a veszélyhelyzetek. A csütörtöki tűzoltó- és rendőrnap is ilyen volt, amikor lángot oltottak, füstből menekülhettek, felszerelést, maszkot próbálhattak a gyerekek és akár a felnőttek is, ha úgy tartotta kedvük. Különböző tűzoltó és rendőrjárművekkel telt meg a tér a Katasztrófavédelmi Igazgatóság fehérvári telephelyén, ahol a két egység ezúttal is egy napon mutatta meg, hogyan dolgozik.

 

Immáron negyedik éve van ez így, mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az előző években Móron, Dunaújvárosban és Bicskén rendezték meg e közös napot, így esett a sor most Székesfehérvárra. A rendezvény megnyitóján is elhangzott, a jó együttműködés a mindennapokban is működik a szervezetek között. Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány beszédében ki is hangsúlyozta a két szervezet közötti szoros együttműködést, a káresemények során az egymást kiegészítő, összehangolt, kimagasló feladatellátást. Számos címet, elismerést és jutalmat adtak át ezen a napon azoknak, akik munkájuk során kiemelkedően teljesítettek. Az i-re a pontot a Készenléti Rendőrség zenekara tette azzal, hogy koncertjével lezárta az eseményt.

Simon László kormánymegbízott Fejér megye katasztrófavédelme érdekében végzett kiváló műveletirányítási tevékenysége elismeréséül, a 2018 évi Tűzoltó – Rendőr Nap alkalmából kormánymegbízotti elismerésben és tárgyjutalomban részesítette Kiss Tibor tűzoltó zászlóst. A Fejér Megyei Kormányhivatallal kialakított kiváló szakmai kapcsolat, valamint a közrend, közbiztonság megteremtése érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül, a 2018 évi Tűzoltó – Rendőr Nap alkalmából Simon László kormánymegbízotti elismerésben és tárgyjutalomban részesítette Hanyecz Tamás rendőr alezredest.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a tűzoltónap alkalmából példamutató szolgálatteljesítésért és eredményes munkája elismeréséül vezetői tárgyjutalmat adott át Szokol Patrícia tűzoltó századosnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Költségvetési Osztály kiemelt főelőadójának, Németh Balázs tűzoltó hadnagynak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának, Mosonyi Zsolt tűzoltó főtörzsőrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, valamint Fábián Imre tűzoltó főtörzsőrmesternek, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött húsz éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott Csákvári Lajos tűzoltó századosnak, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztály kiemelt főelőadójának. Az elismerést Magosi Lajos tűzoltó ezredes adta át a megyei tűzoltó- és rendőrnapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában