szociális, karitatív célokat tűztek ki maguknak

2018.05.31. 07:30

Öröm, ha minél többen jönnek a ráckeresztúri Szív Csücske Alapítványba

A településen működő civil szervezetek közül a Szív Csücske Alapítvány a legifjabb. Több évvel ezelőtt kezdték tevékenységüket, ám hivatalosan csak 2016-ban jegyezte be a szervezetet a cégbíróság. Az alapítványt karitatív céllal hozta létre Nagy János és két barátja.

Gajdó Ágnes

Hevesi Tamás énekessel az egyik egészségnapon

Fotó: szervezők

Már az elnevezés is különleges: Szív Csücske… Melengető, bizalmat ébresztő e két szó. Szívem csücske – mondjuk szülőfalunkra vagy épp egy olyan városra, ahol mindig jól érezzük magunkat. Szívünk csücske lehet egy-egy szeretnivaló mesefigura is, vagy akár a postás, aki mindig mond néhány kedves szót, még akkor is, ha bírságot rejtő tértivevényes küldeménnyel érkezik… A ráckeresztúri székhelyű Szív Csücske Alapítványt Nagy János és két barátja hozta létre, szociális, karitatív célokat tűzve maguk elé. Ma már három-négy önkéntes is segíti munkájukat, s együttműködnek a Vöröskereszt helyi szervezetével is. Rendszeresen kapnak tárgyadományokat az amerikai nagykövetségről, mások ruhaneművel, tartós élelmiszerrel, bútorral, tüzelővel segítenek, egy neves ügyvédi iroda pedig vállalta az alapítvány és a támogatott családok jogi képviseletét. Több mint húsz ráckeresztúri és lászlópusztai családdal állnak tartós kapcsolatban, rendszeresen támogatják őket.

Hevesi Tamás énekessel az egyik egészségnapon
Fotó: szervezők

Tavaly nyáron János a somogybabodi off road fesztiválra, Európa legnagyobb terepjáró-autós találkozójára vitt gyerekeket, s idén sem hagyják ki ezt az élményt. – Sajnos, sok olyan fiatal él a faluban, aki szinte a saját utcájából sem lép ki. Elmegy iskolába, délután hazamegy, és kész. Nekik szeretnénk olyan programokat szervezni, amelyek révén megismerkednek a világgal, s örök emlékekkel gazdagodnak. Alapítványunk azonban nem csak a rászoruló családok irányában nyitott. Mi nem teszünk különbséget szegény gyerek és nem szegény gyerek között. Örömmel vesszük, ha minél többen jönnek, hiszen kellenek a közösségi programok, a jó beszélgetések, az önfeledt játék – vélekedik az alapítvány vezetője.

Nem csak a rászorulóknak segítenek Nagy Jánosék
Fotó: alapítvány

Az alapítvány kuratóriumának tagja még Sidó Zoltán és a Dabason élő Kárpáti Noémi is, aki a pályázatírásban vesz részt. Noémi nemrég igen jelentős sikerről számolt be: – 970 000 forintnyi támogatást nyertünk. A kapott támogatási pénzből szeretnénk harminc hátrányos helyzetben élő gyermeknek örömet szerezni, és elvinni őket Csolnokra. A táborban többek között erdei kalandtúra, számháború, ügyességi vetélkedők, rajzverseny, éjszakai elemlámpás kalandtúra, tábortűz vár a gyerekekre. A programon részt vevők gyakorlatban ismerkedhetnek a fenntartható és egészséges életmóddal és a körülöttünk burjánzó természet kifogyhatatlan titkaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában