Az elsődleges cél a tapasztalatcsere volt

2018.05.24. 16:58

Műhelymunkán adtak segítséget az élményszerűbb tanításhoz

A korszerűbb, élményeken alapuló oktatás megvalósításához kaphattak segítséget egy szakmai nap résztvevői.

Bokros Judit

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A gyakorlatot előtérbe helyező múzeumi workshopot rendeztek csütörtökön délután a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A programot Paréj Gabriella, a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, Szabadtéri Néprajzi Múzeum Fejér megyei koordinátora szervezte, akitől megtudtuk: pedagógusokat, pedagógiai és közművelődési tevékenységgel foglalkozó közgyűjteményi dolgozókat invitáltak a foglalkozásra. Az elsődleges cél a tapasztalatcsere volt, illetve a módszertani segítségadás abban, hogyan lehet befogadhatóbbá, élményszerűbbé tenni az iskolai tananyagot.

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A találkozó egyik vendége volt a Ciszter gimnázium tanára, Somogyfoki Gáborné, aki egyebek mellett arról beszélt, pedagógusként hogyan használja ki a múzeumok által nyújtott ismeretszerzési lehetőségeket, programokat. Megemlítette például pozitív tapasztalatait a nemrég bemutatott Schaár Erzsébet-tárlat, valamint a táci Floralia kapcsán is. Ezután Kecskés Márta játékszakértő tartott interaktív előadást a játék pedagógia szerepéről, majd a résztvevők konkrét megoldásokkal, módszerekkel ismerkedhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában