Őriztek, védtek

2018.05.29. 11:00

Mozgalmas napjaik voltak a mezőszentgyörgyi polgárőröknek

Az eltelt egy hétben Fejérben, s a megyén túl is szolgálatot teljesítettek Mezőszentgyörgy polgárőrei.

Szanyi-Nagy Judit

Nagy figyelmet szentelnek a biztonságos közlekedésnek is

Fotó: Krista István

A mezőszentgyörgyi polgárőrök nemcsak településükön végzik aktívan a munkájukat, de sok esetben a megyén túl is. Bár, miután a pünkösdi rendezvény biztosításában közreműködtek, azt követően, a napokban a Mezőszentgyörgyi Gesztenyés Óvodába látogattak el, ahol családi- és gyermeknapot tartottak Kiss Dávid rendőr főtörzsőrmesterrel, körzeti megbízottal közösen.

A rendezvényt Ritter Gyuláné óvodavezető nyitotta meg. Ezután Kiss Dávid rendőr főtörzsőrmester tartott gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos elméleti előadást, majd gyakorlati bemutatót egy bűnöző elfogásáról, megbilincseléséről. A rendőrségi bemutatóban a mezőszentgyörgyi polgárőrség tagjai is részt vettek. A rendezvény színvonalát emelte Polgárdi város tűzoltósága, akik a tűzoltó gépkocsival, illetve annak felszereléseivel szintén elkápráztatták a résztvevőket.

A gyermekeknek a délelőtt folyamán alkalmuk volt mind a rendőrségi, mind pedig a tűzoltó gépkocsiba beülni, a szirénát bekapcsolni. Ezen felül a polgárőrség autójába is beülhettek, amely szintén hatalmas örömöt okozott nekik – mesélt a családi- és gyermeknapról Krista István, a helyi polgárőrség elnöke. Beszámolójából az is kiderült: a rendezvényt egy mezőszentgyörgyi vállalkozó támogatta üdítővel, csokival és egyéb finomságokkal, szintén a gyermekeknek kedvezve.

Nagy figyelmet szentelnek a biztonságos közlekedésnek is
Fotó: Krista István

A programok sorában pár nappal később a Balatonman triatlon verseny biztosítása következett, mely kapcsán a Veszprém megyei Balatonfőkajár és Balatonakarattya településeken irányította aktívan a forgalmat négy fő a mezőszentgyörgyi polgárőrségből. Tegnap pedig már a közeli Fülén segédkeztek – a helyi körzeti megbízott közreműködésével – a gyermeknapi kerékpáros ügyességi versenyben, amelyen a fülei óvodások vettek részt. A mozgalmas mindennapokhoz egy új jármű is dukál: a napokban az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly jóvoltából egy robogóval gazdagodott a polgárőrség. Mint azt Krista István elnöktől megtudtuk, az eszközt járőrözésre használják majd, a moped jogosítvánnyal rendelkező ifjú polgárőrökkel közösen. Céljuk ugyanis, hogy minél több fiatal csatlakozzon hozzájuk, szabadidejüket jó célra fordítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában