Le a kalappal!

2018.05.22. 19:28

Kivágták a rezet a tehetséges bicskei apróságok

Hat és tíz év közötti gyerekek nyújtottak valódi élményt produkcióikkal az igazi színpadon, többjükről hallani fognak később is.

Zsohár Melinda

A járás alsó tagozatos diákjait hívták meg a versenyre

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Te is lehetsz sztár! tehetségkutató versenyét a tíz éve alapított Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola. Az intézmény összművészeti tehetséggondozói programja révén 2016-ban Kiváló Akkreditált Tehetségponttá vált, és igen népszerű a környéken. A bicskei járás iskoláinak alsó tagozatosait hívták meg vers- és prózamondás, ének, hangszeres zene és tánc kategóriákban, s igen színvonalasra sikeredett a nyitány. Húszan léptek a korukhoz, termetükhöz képest nagy színpadra, ám sikerült betölteniük azt.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Ádám Annamária igazgató köszöntőjében a gyermekkori versenyeit idézte fel, mint mondta, felnőtt korban is emlékezetesek maradnak az efféle találkozások. Nem ritka, hogy a korai álmokból később több valóra válik – többen előadóművészek lesznek, rangos együttesekben játszanak, más kórusban énekel, táncol, nem kevesen művész-tanárokként egyengetik a következő generációk útját.

Sulyokné Guba Judit igazgatóhelyettes szervezte és vezényelte le a művelődési házban a versenyt; a helyszín és az, hogy a Bicskei Napok idejére időzítették az eseményt, még inkább emelte a rangját. A művészeti iskola tanárai adtak rövid koncertet „bemelegítésül”, a zsűri tagjai pedig a produkciót követően azonnal elmondták értékelésüket, tanácsaikat a kis fellépőknek.

A járás alsó tagozatos diákjait hívták meg a versenyre
Fotós: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Ének kategóriában kiemelt elsőként végzett a tízéves Bőke Lilien, aki egy musicalrészletet adott elő zenei kísérettel, elképesztően kiérlelten. Korához illően „élt” a színpadon, mégis mintha színészpalántává lényegült volna át. Lilien a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tanulója, miként a másik énekgyőztes, a hétéves Horváth Rebeka is. Ugyanebből az iskolából érkezett a táncban és énekben jeleskedő Makula Rikárdó József és bátyja, Dániel. A roma zenei-táncos hagyományokat bemutató gyerekek első díjat nyertek, a másodikos Rikárdó őstehetsége egyértelműen megmutatkozott. Ének-különdíjasok lettek a csabdi Petőfi Sándor Általános Iskola tízéves dalosai, a Bálint Fruzsina–Veszelovszki Léna kettős.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Klasszikus zenében a gitárszólót játszó bicskei Horváth Levente Iván bizonyult ezúttal a legjobbnak. Vers- és prózamondásban a magyar népmesét előadó, alig hétesztendős Kornély Bíborka vitte el a képzeletbeli pálmát, bár ebben a mezőnyben nagyon jók voltak a többiek is. A győztes kislány a mányi Hársfadombi Általános Iskola tanulója.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A nyertesek jutalmul részt vehetnek a művészeti iskola zánkai nyári táborában, ahol tovább „tréningezik” a művészetekre fogékony gyerekeket.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában