kiskertet építettek

2018.05.27. 13:38

Kiskertek a Zichy ligetben – szorgos apró kezek művei

Óriási népszerűségnek örvendett az ovisok szombati kiskert építése a Zichy ligetben, amelyet azóta is nagy előszeretettel osztanak meg az érintett szülők és intézmények. A tét ugyanis nagy...

S. Töttő Rita

Első alkalommal rendezte meg a város a Mesés kiskertek nevezetű kertépítő versenyt az óvodás korosztálynak a Zichy ligetben, amelyre Székesfehérvár 23 óvodájának egy-egy csoportja kapott meghívást. A gyerekek már előre felkészültek a megmérettetésre, hiszen a versenyen már csak kicsikét segíthettek nekik a felnőttek.

Fotók: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Jöttek persze szurkolók, nézelődők is szép számmal az egy órás reggeli mutatványra, melynek során igazán becses alkotások születtek: volt csapat, amely színes kövekből rakott ki folyót, mely köré növényeket ültetett, más farönkökből készült odúkból készített mesevárost a virágok köré, de számos varázslatos kis világ született még az elkerített kis kerteken belül. A csöppnyi kezek készítettek mesefigurákat, ásták az apró gödröket a palántáknak és közben még építgetésre, rakosgatásra és ha kellett, újragondolásra is jutott idő.

Fotók: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Mindenki nézze meg maga, milyen szépséges zöldfelületek születtek – ugyanis két hétig várja a látogatókat a Zichy ligetben a 23 alkotás. Az óvodák nevét azonban hiába keresnék, fantázianevekkel látták el a kertművészeti alkotásokat. A művekre ugyanis szavazni is lehet a város honlapján, és a cél az, hogy mindenki valóban arra adja le a voksát, amely kertecske a leginkább elnyerte tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában