Harmadjára rendezik meg

2018.05.11. 08:30

Ifjú rendvédők táborát rendezik meg Fejérben

Nagy sikerű, mára hagyománnyá vált rendezvény lett a megye több települését összefogó táborból.

Szanyi-Nagy Judit

A lepsényi válogatón is sokan részt vettek, például kerékpáron mutatták meg tudásukat

Fotó: Polgárőrség

Három évvel ezelőtt szervezte meg először Krista István, a mezőszentgyörgyi polgárőrség elnöke és Pál Norbert rendőr őrnagy, polgárdi őrsparancsnok a Huszka Gergelynek emléket állító rendvédelmi tábort. A nyári esemény nyolc település fiataljait tömöríti, köztük Füle, Jenő, Kisláng, Kőszárhegy, Lepsény, Mezőszentgyörgy, Nádasdladány és Polgárdi diákjait.

A lepsényi válogatón is sokan részt vettek, például kerékpáron mutatták meg tudásukat
Fotós: Polgárőrség

– A táborban – a támogatóink, az önkormányzat és a helyi vállalkozások segítségével – ingyenesen vehetnek részt azok a gyermekek, akik jól szerepelnek az adott települési versenyen. Itt az elméleti tesztet, amely tűzvédelmi, közlekedési, valamint elsősegélyhez és történelemhez köthető témákat is tartalmaz, egy kerékpáros ügyességi akadálypálya követi. A két feladatban elért pontszámokat összeadva derül ki, hogy ki lesz az az öt gyermek, aki az adott településről a nyári táborba juthat. A részvétel egyetlen feltétele, hogy a diákok hetedik, nyolcadik osztályosok legyenek – mesél a válogatókról Krista István.

Az előzetes fordulók tegnap zárultak le, utoljára Polgárdiban és Kőszárhegyen. Az idei tábort a kislángi sportpályán rendezik meg.

A lepsényi válogatón is sokan részt vettek, például kerékpáron mutatták meg tudásukat
Fotós: Polgárőrség

– A helyszín nem tévedés, a gyermekek egy katonai sátorban, tábori ágyon térnek majd nyugovóra esténként. Az első nap, június 5-én a ruházatukat, felszerelésüket is megkapják, amely többek között egy névre szóló ünnepi és egy hétköznapi gyakorlópólót is tartalmaz, a rohamsisak, szimatszatyor, katonai nadrág és zubbony mellett. A június 8-áig tartó, háromnapos tábor ideje alatt lesznek alaki foglalkozások, elméleti előadások és a székesfehérvári Albatrosz Repülőegyesület jóvoltából ejtőernyős bemutatók is – részletezi a programot István.

A helyszínt igyekeznek évről évre megújítani: 2016-ban Jenőn, tavaly Fülén, idén pedig Kislángon zajlanak majd a III. Huszka Gergely Rendvédelmi Tábor programjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában