különleges édesanyák

2018.05.11. 08:30

Idén a bicskei Mariska néni kapta az Angyali Anyu díjat

Hatodszor ítélte oda a Kapcsolat Központ az Angyali Anyu díjat, amelyet különleges édesanyák kapnak a városban. Ezúttal a 82 éves Sándor Józsefné vehette át az elismerést.

Borsányi Bea

Sándor Józsefné, Mariska néni

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az oklevelet és a hatalmas virágcsokrot Pálffy Károly polgármester, Bálint Istvánné alpolgármester, valamint Szabó Ágnes, a Kapcsolat Központ igazgatója adta át a némileg meglepett, de annál inkább meghatódott Mariska néninek. Az átadást ugyanis meglepetésnek szánták, annak megszervezésébe csak két lányát vonták be, akik szintén jelen voltak a csütörtök délelőtti eseményen.

Sándor Józsefné, Mariska néni
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Táncsics utcában Mariska nénit mindenki csak mamának szólítja, hiszen az elmúlt évtizedekben ő volt a környéken „mindenki anyukája”, mára pedig nagymamája, aki időskorára is friss maradt szellemileg és még mindig aktív fizikailag. Hajnalban kel, főz, takarít, kertészkedik és ellátja az 55 éves szellemileg fogyatékos lányát. Rajta kívül három lány és egy fiú gyermeket nevelt fel, 8 unokája és 4 dédunokája van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában