Jó egészséget a táciaknak!

2018.05.14. 17:30

Hosszú várakozás után épülhetett meg a táci egészségház

Nézelődhetünk még? – kérdezték a kíváncsi gyermekszemek gazdái, miközben a még felavatás előtt álló egészségház ablakain leskelődtek befelé.

Szanyi-Nagy Judit

Február végi ottjártunkkor még hó borította a gyógyszertár mögött épülő egészségház udvarát, tetejét. Bár az alapok már álltak, az épületben javában dolgoztak a szakemberek.

‒ Amikor iskolát, óvodát, templomot és egészségházat építenek, újítanak fel egy településen, az az ott élők számára egy igazi ünnep ‒ emelte ki köszöntőjében Horváth Tamás polgármester. Különösen igaz ez, ha az épület létrejötte egy, már régóta dédelgetett álom volt. S ez nem közhely: a tervek már a 2000-es évek elején elkészültek Polgár Tibor elképzelései alapján, ám 2004-ben, 2008-ban, de 2009-ben és 2010-ben sem sikerült megfelelő támogatást elnyerniük az álom megvalósításához. A fordulópont 2014 őszén jött el, a nyertes pályázatok kihirdetését követően pedig hét hónap alatt készült el az épület, amelyet most, május 12-én adtak át.

A fényes, tágas terű egészségházban Tordai György háziorvos vezette körbe a látogatókat
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az elöljáró számos szakembernek, segítő partnernek mondott köszönetet, amiért megvalósulhatott a ház. Megköszönte a támogatást a többi között Molnár Krisztiánnak, a megyei közgyűlés elnökének, Varga Gábor országgyűlési képviselőnek, Magyarország kormányának, a pályázatíróknak, műszaki ellenőrnek, a kivitelezőnek, Vadász Zoltánnak is, akinek egy díszoklevelet is átadtak.

‒ Tác kiemelt szerepet tölt be a térségben, egyrészt Gorsium, másrészt a település közössége miatt. A polgármester tervei pedig kiapadhatatlanok. Mutatja ezt az is, hogy az 5. választókerület első TOP-os pályázati forrásból megvalósult épületét adjuk most át, amely nemcsak a helyi lakosok életminőségét javítja majd, de a térség számára is nagy fejlesztést jelent ‒ mondta köszöntőjében Varga Gábor. Dukai Miklós helyettes államtitkár Pintér Sándor belügyminiszter üdvözletét tolmácsolta, majd kiemelte, nem mindegy, hogy a beteget milyen rendelői környezet várja. A nyugodt, kellemes atmoszféra ugyanúgy gyorsítja a gyógyulás folyamatát, mint az ott dolgozók hatékonyságát ‒ hangsúlyozta.

 

A házat Boros Teréz református lelkész és Major László plébános áldották meg, műsort adott a Gorsium Általános Iskola énekkara. A bejárást megelőzően a trikolór szalagot Dukai Miklós, Horváth Tamás, Molnár Krisztián, Tordai György háziorvos és Varga Gábor vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában