Fair play-díj

2018.05.03. 16:46

Feladta a versenyt, hogy társán segítsen egy fehérvári tűzoltó

Fair play díjjal tüntette ki az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület azt a székesfehérvári hivatásos tűzoltót, aki a közelmúltban egy országos terepfutó bajnokságon az erőpróbát feladva egyik rosszul lett versenytársának segítségére sietett a közelmúltban. Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy rajparancsnok az elismerést május 3-án, csütörtökön adta át Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke Székesfehérváron.

Katasztrófavédelem

Fotó: Katasztrófavédelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 23-án Szentendrén rendezte meg a BM OKF Országos Terepfutó Bajnokságot. A versenyen Fejér megye színeiben a székesfehérvári hivatásos tűzoltóságról Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy is rajthoz állt. A 6000 méteres távnak körülbelül a kétharmadánál járt, amikor az árnyékban egy összeesett futótársára figyelt fel. A mögötte érkező versenyzővel rögtön a sérülthez siettek, beszéltek hozzá, vizet locsoltak a fejére, a tarkójára és telefonon mentőt hívtak hozzá. A területet a terepviszonyok miatt gépjármű nem tudta megközelíteni, a rosszul lett versenyzőt pedig csak hordágyon lehetett mozgatni. Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy ezért egy közeli padot kitépett a helyéről, és azon vitték el a sérültet a körülbelül százötven méterrel távolabb, a rendezvény lebonyolításában közreműködő tűzoltószerhez, ahova nem sokkal később a mentőautó is megérkezett.

Fotós: Katasztrófavédelem

A BM OKF Országos Terepfutó Bajnokságon a versenytársával szemben tanúsított sportszerű magatartásáért Berecz György tűzoltó ezredes, az egyesület elnöke Fair play díjat adott át Somogyi Dávid tűzoltó hadnagynak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság rajparancsnokának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában