izgalmas hét

2018.05.07. 11:49

Féktelen tüzek, hőlégballonok és Z generáció – Így telt a múlt hét

Az elmúlt héten rengeteg eseményről adtunk hírt, hiszen május első hete a majálisozásról, a tűzoltók védőszentjének napjáról és a ballagásokról szól. 

Feol.hu

A hét a majálisokkal indult, voltak repülős napok, voltak, sportos majálisozók, és voltak, akik parádés május elsejét ünnepelhettek.

Péntek a bolondballagás napja volt, így egész Székesfehérvár belvárosa mókás jelmezekbe öltözött fiatalokkal volt tarkítva, akik a felvonulás végén tudták meg, melyik osztály nyerte meg a tablóversenyt. Volt nagy öröm! Pénteken és szombaton lezajlottak a ballagások megyeszerte, volt olyan osztály, aki virágok helyett adományozott.

Szent Flórián a tűzoltók védőszentje, így a tűzoltók napját Flórián névnapján, május 4-án tartjuk. Mivel ez péntekre esett, így szombaton vonult fel a menet a régi laktanyához, ahol koszorúztak, majd a Bregyó-közben családi napot tartottak.

Azonban ezen az ünnepnapon nem vehetett részt minden tűzoltó, mert ezalatt is tüzet oltottak Polgárdiban, melynek a füstjét még a füleiek is szívták. A hét közepén kigyulladt több konyha, présház is, a hétvégén a Székesfehérvár-Csala melletti szeméttelepen lobbant fel a tűz.

Aki szombaton Baracskán járt, igen ritka és felemelő látványban lehetett része: 22 hőlégballon emelkedett fel a magasba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában