szervezett mentési bemutató

2018.05.12. 18:00

Életeket mentettek az abai mentők

Egy szerencsétlen balesetet követően végeztek mentést a település egyik belvárosi kereszteződésében.

Szanyi-Nagy Judit

Háromtagú zsűri értékelte az izgatott megyei versenyzők teljesítményét

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Szerencsére a dramaturgiát ezúttal nem az élet, hanem – a többi között – Cseh-Bognár Gergely, az abai mentőállomás vezetője írta. Eszerint – egy szervezett mentési bemutató keretében – egy autós balesetnek lehettek részesei a település Dózsa György–Bethlen utca kereszteződésénél megjelentek.

A népes tábor tagjai a közreműködő bemondók segítségével hasznos tanácsokat is hallhattak, például arról, mi a teendő egy hasonló baleset esetén, és hogy civilként miként tudják segíteni a hatóságokat. Az erre járók útlezárással is találkozhattak, a terelésben az abai polgárőrök segédkeztek. A bemutatót követően a járművek a mentőállomásra vonultak, hogy azokat kívülről-belülről kipróbálhassák a gyermekek.

Háromtagú zsűri értékelte az izgatott megyei versenyzők teljesítményét
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

– A rendezvény lényegében a május 10-ei mentők napjához kapcsolódott. Ez az évforduló 2018-ban kiemelt, hiszen idén ünnepli hetvenedik évfordulóját a szervezett mentés. A mostanihoz hasonló mentési szimulációt Székesfehérváron már többször, Abán azonban még egyszer sem láthattak az érdeklődő lakosok. Az ötletet több szervezet is pártolta, köztük a helyi önkormányzat, a rendőrségi őrs parancsnok, az orvosi ügyelet és a fehérvári önkéntes tűzoltók – mondta el megkeresésünkre Cseh-Bognár Gergely mentőállomás-vezető.

– A helyi iskolákban, óvodában rajzpályázatot is meghirdettünk az esemény kapcsán, melynek témája a mentők, mentés voltak. Örömünkre nagyszámú pályamunka érkezett – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában