Sportolók, történész, üzemvezető

2018.05.10. 08:00

Akikre büszkék az iszkaszentgyörgyiek

Április utolsó hétvégéjén, a Szentgyörgy Napokon kitüntetést kapott Czipó Vivien, Szajkó Liliána, Vizler Piroska, Bagi Zoltán és Vígh István.

Majer Tamás

Balról: Bagi Zoltán, Czipó Vivien édesanyja, Szajkó Liliána, Gáll Attila polgármester, Sybill de Mola (a Szentgyörgy-napok díszvendége), Vígh István és Vizler Piroska

Fotó: Kadlecsik István

Czipó Vivien, aki polgármesteri díszoklevelet kapott, születése óta Iszkaszentgyörgyön él, a fehérvári Árpád Szakgimnázium 10. évfolyamának sportosztályába jár. Darts sikereivel a falu hírnevét is öregbíti. Többször volt az év utánpótlás-versenyzője, sőt tavaly az év női játékosának is őt választották. Idén bronzérmet nyert a Románia Open Classic női egyéni viadalán.

Szintén polgármesteri díszoklevelet kapott Szajkó Liliána. A tizenkilenc éves hölgy először hatévesen ült lovasfogaton, már akkor úgy tartotta, hogy ez a legszebb sport a világon! Nyolcéves volt, amikor megkapta első póniját… Azóta is majd’ minden szabadidejét a fogathajtás tölti ki. A nemzeti válogatott keret tagjaként több éve részt vesz a hazai és a nemzetközi versenyeken.

Vizler Piroska és Bagi Zoltán Iszkaszentgyörgyért oklevelet vehetett át. Piroska hivatalsegédi munkája révén kapcsolatban állt a település lakosságával, a legfiatalabbaktól kezdve a legidősebbekig. Nyugdíjazása alkalmából kapta az oklevelet. Bagi Zoltán az 1601-es sárréti ütközetről írott könyvével vívta ki az elismerést. Az 1601. október 15-én zajlott, Iszkaszentgyörgyhöz köthető ütközet jelentősége abban áll, hogy a honvédők megakadályozták az oszmánokat Fehérvár visszafoglalásában.

Balról: Bagi Zoltán, Czipó Vivien édesanyja, Szajkó Liliána, Gáll Attila polgármester, Sybill de Mola (a Szentgyörgy-napok díszvendége), Vígh István és Vizler Piroska
Fotós: Kadlecsik István

Vígh István Iszkaszentgyörgyért emlékérmet érdemelt ki. A piliscsabai születésű férfi 1983-ban került a faluba, 1985-től bányaüzemvezető-helyettesként dolgozik. Üzemvezetőként mindig úgy érezte, hogy a bányaüzem és a község összetartozó egészet alkot. Mindig törekedett arra, hogy helyi dolgozókat foglalkoztasson. A lakosság részéről az elismerést már régóta megkapta, hiszen a helyiek már régóta „szentgyörgyinek” tekintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában