Felhatalmazás és felelősség

2018.04.10. 14:00

A Mezőföldön vagyok otthon – mondja a régi-új képviselő, Varga Gábor

Varga Gábor a Fidesz–KDNP győzelmét történelminek ítéli, de rögtön utána a köszönetre fókuszál. „Köszönet a családomnak, a választópolgároknak, a csapatomnak!” – így mondja.

V. Varga József

A déli térség régi-új országgyűlési képviselője

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Varga Gábor Fejér megye 5. számú egyéni választókerületének régi-új országgyűlési képviselője. Dél-Fejérben rekordszámú képviselőjelölt szállt ringbe április 8-án az országgyűlési mandátumért: írd és mondd, 37 jelölt! A „déli végeken” a 66 773 választópolgárból 41 994-en éltek demokratikus jogukkal, ez 62,89 százalékot jelent. A szavazatok 99,02 százalékos feldolgozottsága mellett a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltjére 23 460-an szavaztak, ami 56,61 százalékos arányt mutat.

A földcsuszamlásszerű győzelem kétharmados többséget hozott. A képviselő mindezt így kommentálja: – Mi nemcsak megkérdeztük az embereket, de meg is hallgattuk őket. Az elnyert voksok példátlan száma pedig azt jelzi: jó az irány. Megszólítottuk a választópolgárokat, és jó kérdést tettünk fel. Mi az, ami veszélyben forog? Mit veszíthetünk?

– Megszólíttatott az egész nemzet – erősíti meg újfent –, és az emberek felelősen tették le voksukat, a történelmi pillanatot pedig sikerült megragadnunk. A megkezdett munkát tovább tudjuk folytatni: mindig a többre, a jobbra törekedve. Az óriási felhatalmazás egyben óriási felelősséget is jelent – húzza alá. A triplázás az elmúlt nyolc évnek, a bizalomnak, az alázatnak, a szerénységnek és a tartásnak köszönhető.

– És a hitelességnek! – áll meg egy pillanatra. – Nehéz választáson vagyok túl, a személyes rágalmazás minden határon túlment. De itt élek a térségben, itt dolgoztam sportvezetőként, tanárként, polgármesterként. Ismerem az embereket, és ismernek ők is. Meghallgatom őket, a szemükbe nézek, ott vagyok a különböző fórumokon, rendezvényeken, nem zárkózom elefántcsonttoronyba, a kapcsolat élő és nyitott.

A déli térség régi-új országgyűlési képviselője
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A Mezőföldön vagyok otthon! – hangsúlyozza Varga Gábor. – A számos pályázati forrás, támogatás már itt van, kezdődnek a munkák, akár a gazdaság fejlesztésére, akár a terület- és településfejlesztésre, akár a humánerőforrás-fejlesztésre gondolunk. Az egyre inkább felzárkózó és fokozatosan fejlődő Dél-Fejér komplex programját belátható időn belül szeretném letenni a kormány asztalára. Azon leszek, hogy bekerüljön a kiemelt országos projektek sorába!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában