A mandátum átvétele elnapolva

2018.04.18. 07:00

Tessely Zoltán örömét nem tudta elrontani a fellebbezés

Bár Tessely Zoltán meggyőző többséggel nyert a Fejér megyei 3-as választókörzetben, nem kaphatta meg képviselői mandátumát. Az MSZP fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, a határidő lejárta előtt röviddel.

Zsohár Melinda

Tessely Zoltán

Fotó: ifj. Döme, László

Kedd délután négy óráig volt lehetőség jogi kifogással élni az országgyűlési választások eredménye ellen, a 3-as választókerületben 11 óra 39 perckor élt e lehetőséggel az MSZP-Párbeszéd pártszövetsége. Valóban mandátumátadó ünnepségnek szervezték a választókerületiek Tessely Zoltán megbízó levelének átadását, így azonban eredménymegállapító, tájékoztató rendezvénynek nevezték el a Fiatalok Házában tartott eseményt.

Tessely Zoltán
Fotós: ifj. Döme, László

A fellebbezésről Fritz Gábor választási irodavezető tájékoztatott, Tóth Balázs Károly választási bizottsági elnök pedig a választási eredményekről. A képviselő a voksok 52,97 százalékát nyerte el, harmadik ciklusát kezdheti meg a Parlamentben. Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök elmondta, a megyében mind az öt választókerületi eredményt megtámadták az MSZP-sek, hármat Gyurcsány Ferenc aláírásával. A dunaújvárosi Jobbik győzelmét is megkérdőjelezték ilyenformán, noha elvben egy célért szálltak síkra a nyilatkozataik szerint. „Az örömünket akkor sem tudták elrontani” – mondta el Tessely Zoltán a megjelentek körében. „A győzelmet nem árnyékolhatják be az ármánykodások” – tette hozzá. A kapott nagyszámú voks a képviselő egyéni mandátumát biztosítja, valamint az országos listán más jelölt esélyeit is szolgálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában