Mindent a megelőzésért

2018.04.06. 06:55

Székesfehérváron járt a mobil szűrőállomás

Szűrőbuszon végeztethettek festékes anyajegyszűrést, illetve részt vehettek dietetikai és életmód-tanácsadáson csütörtökön az érdeklődők a pláza előtti téren.

S. Töttő Rita

A kormány Egészséges Magyarországért stratégiája keretében érkezett Székesfehérvárra az a speciálisan felszerelt szűrőbusz, amelyet az Országos Közegészségügyi Intézet üzemeltet és küld az ország különböző településeire. Kötelező orvosi vizsgálatokat biztosított a Fehérvárra érkező mobil szűrőállomás, ahogy másik tizenkilenc társa is, amelyeket márciusig állítottak forgalomba – árulta el csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatóján Vargha Tamás. Székesfehérvár országgyűlési képviselője hozzátette: tíz buszon mammográfiás vizsgálatot, tízen pedig általános vizsgálatokat végeznek a szakemberek.

Vargha Tamás bemutatta a mobil szűrőállomást
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Majd pedig kiemelte: érdemes igénybe venni a szűrővizsgálatokat, hiszen sokkal olcsóbb és egyszerűbb egy betegséget megelőzni, mint gyógyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában