9 faluból jöttek

2018.04.09. 13:30

Költészet és népdal egy térben, Soponyán

Nem volt ritka a libabőrözős pillanat a szombati soponyai klubtalálkozón.

Szanyi-Nagy Judit

A teltházas rendezvényt a soponyai klub előadása nyitotta

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A soponyai Őszi Napsugár Nyugdíjasklub harmadik alkalommal rendezte meg a költészet napi nyugdíjastalálkozót – mondta lapunknak Balogh Istvánné Marika klubvezető, hozzátéve: szinte minden évben van nyolc-kilenc csoport, amely eleget tesz a meghívásnak és megjelenik a rendezvényen.

A teltházas rendezvényt a soponyai klub előadása nyitotta
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Idén Abáról, Dégről, Kálozról, Mórról, Nagyvenyimről, Sárkeresztúrról, Sárszentágotáról, Tácról és persze Soponyáról érkeztek csoportok. A helyszínen megtapasztaltuk: a klubtagok mind felemelő perceket szereztek a jelenlévőknek, a mosoly és a párás tekintet nem volt ritka. Érthető, hiszen a tagok egyike-másika egy szabadon választott verset szavalt el, míg több esetben a kórus is bemutatkozott két-két népdallal.

Balogh Istvánné Marika klubvezető József Attila Mama című versével nyitotta meg a költészet napjához kapcsolódó rendezvényt
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/Fejér Megyei Hírlap

Verssel készült a helyi általános iskola három diákja is, de többek közt Béndek József polgármester, Greskó Gáborné, a Nyugdíjas Szervezetek „Életet az Éveknek” Fejér megyei elnöke, valamint Varga Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelent nyugdíjasklubok tagjait. A közösségi házban a helyi költő, Káliz Sajtos József is megemlékezett a térség kulturális szerepéről.

A rendezvényen jelen volt Simon Sándorné is, aki 2011 óta rendszeresen részt vesz a megyei irodalmi napon és a székesfehérvári Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-on – ráadásul ez utóbbi megmérettetésen idén negyedik alkalommal jutott be a Vörösmarty Színház gálájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában