Székely bál

2018.04.05. 17:53

Nem késő összefogni: a támogatók három kedvezményezettnek segíthetnek

A székely báli mulatság mögött komoly szándék áll: a nyereségből három kedvezményezettet szeretnének támogatni a szervezők.

Szanyi-Nagy Judit

A Kárpát-medencei magyarság ünnepét, azaz a III. Székesfehérvári Székely Bált április 7-én 18.30 órai kezdettel rendezik meg a Szent István Művelődési Ház Szent István termében. Az ide belépőjegyet vásárló bálozók a Fejér Megyei Hírlapban is bemutatott három kedvezményezettnek, a beregszászi idősek otthonának, a bözödújfalusi Összetartozás Temploma felújítóinak, valamint a székesfehérvári alap- és középiskolák könyvtárainak segítenek.

2014-ig állt Bözödújfalu templomának tornya

A korlátozott számban, elővételben kapható jegyeken kívül – melyek a Prohászka út 67. szám alatti irodában hétköznap 8 és 16 óra között vásárolhatók meg – támogatójegy vásárlása is lehetséges: az ezer, ötezer, 10 ezer vagy akár 25 ezer forintos jegy megvásárlásakor a támogató azt is eldöntheti, kinek szeretné felajánlani a segítségét – akár még a bált követően is.

– Szombaton 10 és 17.30 óra között a művelődési ház kapualjában székely kapuval és egy kitömött medvével találkozhatnak a járókelők. Itt nemcsak támogatójegyet lehet vásárolni, de a fotózkodás is engedélyezett – emelte ki Juhász László főszervező.

A kapcsolódó sajtótájékoztatón Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka elmondta: az idén készített székely tulipán formájú kitűző – mely az összetartozás és a szeretet szimbóluma – szintén megvásárolható lesz a bálon.

Az est idei sztárvendégeként Beregszászi Olga előadóművész mutatkozik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában