Egészségnap

2018.04.06. 18:34

Menő menza: Húszmilliót nyert Úrhida az egészségre!

A Géza Fejedelem Tagiskola alapítványa 20 millió forintot nyert a Menő menzák egészséges táplálkozást és életmódot népszerűsítő pályázatán.

V. Varga József

Közmondásokat kellett összeállítani a labdákra ragasztott szavakból

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Amint Liedermajer Heléna tagintézményvezető elmondta: a kétéves projekt során heti 4 órában dietetikust foglalkoztatnak, aki szaktanácsadást és csoportfoglalkozást tart a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak is. Az első egészségnapon az alsós csapatokra képkirakó, zöldség- és gyümölcsfelismerés, terítés és ételkóstoló várt. Közmondásokat állítottak össze a maroklabdára ragasztott szavakból, „totóztak” és villámkérdésekre válaszoltak.

Közmondásokat kellett összeállítani a labdákra ragasztott szavakból
Fotós: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A felsősök, a szülők és a pedagógusok által elkészített egészséges alapanyagokból készült ételekből falatoztak, majd a fogápolásról tartott interaktív előadást az egyik anyuka, Kopándi Rita. A népegészségügyi szolgálat szakemberei, Pásztor László vezetésével, a konyhai higiéniás ismereteket fejlesztették előadásukkal. Rajzfilm, óriásplakát, csoportos kirakó, gyurmából készült számos kórokozó tette élményszerűvé a foglalkozást. A felsősök vetélkedőjén táplálékpiramisból kellett puzzlét összeállítani, de a feladatok között zöldségkóstoló, szókereső, egészségtotó, szómankó, plakettkészítés és tornagyakorlat összeállítása is szerepelt. Lippai Kitti, ökológus anyuka a „mentes” ételekről és az alternatív táplálkozásról tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában