Jól haladnak a munkálatok

2018.04.17. 08:00

Már építkeznek a lepsényi állomásnál: parkolókat és járdát is kialakítanak

Megváltozott forgalmi rendet jelző közlekedési táblák hívják fel a figyelmet a vasútállomásnál a még mindig zajló munkálatokra.

Szanyi-Nagy Judit

Megváltozott a forgalmi rend a lepsényi állomásnál

Fotó: Facebook

Az igazi ügyintézés idén januárban kezdődött el: a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) nevében az Infra­plan Vasút- és Úttervező Zrt. kérelmet nyújtott be a lepsényi állomás előtti tér útjának és a parkolók építése ügyében a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala felé. A dokumentum alapján a kivitelező a következő feladatokat vállalja: a vasútállomás felvételi épülete előtt buszfordulót, kilenc párhuzamos és öt merőleges beállású parkolót, kettő, mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyet és a gyalogosok számára járdát alakít ki a területen.

A munkálatok március 1-jével már megkezdődtek – a munkavégzésre KRESZ-táblák hívják fel a figyelmet. Az érintett szakaszon forgalmirend-változás van érvényben: a település lakóinak elmondása alapján az építés miatt a téren nem lehet közlekedni, illetve a Lepsény és Mezőszentgyörgy közötti vasúti átjárót is lezárták a munkálatok miatt. A lakosok azt ajánlják, aki teheti, a szőlőhegyi úton kerüljön.

Ugyanakkor a helyiek közül többen azt is kiemelték: a forgalmirend-változást és az erre figyelmeztető táblákat sokan nem veszik figyelembe. Ezeknek köszönhetően ugyanis tilos a behajtás a Jókai és Zrínyi utcák felől, míg a Mezőmag-Agrárház Kft. irányából zsákutcára figyelmeztetnek a jelzések.

Megváltozott a forgalmi rend a lepsényi állomásnál
Fotós: Facebook

A felújítás kapcsán több kérdésünk is felmerült. Szerettük volna megtudni, miért van szükség az átépítésre, a beruházás mekkora összegből valósul meg, és hogy a vonatközlekedésben, az állomás megközelíthetőségében, valamint a parkolási lehetőségekben jelent-e ez bármiféle változást. Kérdéseinkkel kerestük a MÁV Zrt.-t mint az érintett terület tulajdonosát, onnan a beruházást irányító NIF Zrt.-hez irányítottak bennünket. Lapzártánkig nem érkezett tőlük válasz – ahogyan az önkormányzattól sem, akikhez eddigi információink szerint a vasútállomás előtti terület tartozik.

A vasúti közlemények alapján azonban úgy tűnik, a menetrendben nincsen változás, a vonatok az eddigi megszokott időpontokban közlekednek. A felújítás – a korábbi sajtóértesülések és egy NIF-közlemény szerint – várhatóan június közepéig tart majd, kapcsolódva a dél-balatoni vonal fejlesztéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában