Választás 2018

2018.04.06. 16:35

Fidesz-KDNP kampányzáró a koronázóvárosban

A székesfehérvári Városház tér ad otthont a Fidesz-KDNP 2018-as kampányzáró rendezvényének. Két nappal a választások előtt ez az utolsó jelentős és médianyilvános alkalom a kormánypárt politikai üzeneteinek megfogalmazására.

Sági Zoltán

Az utóbbi idők rendezvényei után ez a mai valóban az időjárás kegyeltje. A józanul enyhe áprilisi szél kegyes a zászlókhoz: lengeti, de nem szaggatja őket. A téren lassan gyűlik a tömeg, figyelemre méltó, de nem meglepő, hogy elsőként az árusok érkeztek. Finom utalás ez arra, hogy először élni kell, azután politizálni.

A mellékutcák le vannak zárva, a rendezvény helyszíne csak szemből, az Országalma felől közelíthető meg. Egy csapat sárga esőkabátos, selfieboton mobillal streamelő aktivista az imént fennhangon méltatlankodott a lezárások miatt, rögtön „az összeesküvés” részeként értelmezve azt – míg a többiek, a járókelők általában nyugodtan tudomásul veszik a helyzetet, új útvonalat keresve. Vélhetően eseménydús lesz a délután, mi pedig igyekszünk mindenről késlekedés nélkül beszámolni olvasóinknak.

16:56

A lassan megtelő térre e pillanatban a Romkert felől CÖF-ös zászlókkal csapat érkezik. Odébb transzparenseken településnevek: Dunakeszi, Solt, Rétság. Többségben vannak a nemzeti színű transzparensek, sokuk közepén a „szavazz!” felirat olvasható. A tömegben egy ideje valaki sztentori hangon üvöltözik, kivehetetlen, hogy mit.

17:02

A tömeg elcsendesedik, 17 óra van, tapsvihar tör ki, felcsendül a Himnusz.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

17:10

A Himnusz hangjai után Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszönti az egybegyűlteket. – Pár méterre tőlünk a nemzet emlékhelye – mondja, István király országmegtartó küldetéséről beszél, és arról, hogy a biztos jövő a közreműködésünkön múlik. Beszéde után Erkel operájából csendül föl Bánk áriája.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

17:13

Vargha Tamás Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét szólítja a színpadra.

17:22

A polgármester a vidékieknek műhelytitkot árul el: két esemény vonz ekkora tömeget a térre általában: a Királyi Napok és a városi klubcsapatok győzelme. Reméli, vasárnap is győz majd a klubcsapat. Mint mondja, Fehérvár büszke város, amely sokat fejlődött az elmúlt években. Mindennek biztonság és kiszámíthatóság az alapja. A város korábban soha annyi támogatást nem kapott, mint az elmúlt 8 évben. Az adósságkonszolidáció felszabadította a várost az adósságok terhei alól. Csak a Szent György Kórház fejlesztésére 30 milliárd forint érkezik hamarosan. A modern városok program keretében oktatási és egészségügyi intézmények újulnak meg. Megújul a Fekete Sas Szálló is.

– Döntsünk jól április 8-án – mondja nyomatékkal a polgármester.

– Az ellenzéki politikai vezetők az elmúlt hónapban szinte csak lopva és pillanatokra érkeztek a városba. Vargha Tamást és Törő Gábort név szerint említve ajánlja a választók figyelmébe. A belga politikusra utalva azt mondja, reméli: a jövőben még több mosolygós ember lesz e városban.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

17:23

Az Ismerős Arcoktól a Nélküled megy.

17:25

Nyerges Attila élőben a színpadon.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

17:26

„S bár a lényeget még nem értheted,

Amíg nem éltél nehéz éveket ,

Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk,

Mi egy vérből valók vagyunk.”

17:27

A színpadra lép Orbán Viktor. A tömeg skandálja a nevét. Tapsvihar.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

17:27

„Jó újra itthon, jó újra látni Önöket!”- köszöntötte az egybegyűlteket Orbán Viktor.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

17:29

„Kampányzáró az elnevezés, de eszünk ágában sincs lezárni a kampányt. Mindig a végén van vége – idézi Orbán Viktor Rocky Balboát. Emlékszem olyan választásra, ahol szombaton mi voltunk többen, hétfőn mi voltunk többen – csak vasárnap nem. Tanuljunk ebből, az utolsó pillanatig küzdeni kell.”

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

17:30

„A magyar mániákusan a jövőbe néz, ami megvolt, az már megvan, az számít, mi jön eztán. Ami minket illet, úgy folytatjuk, ahogyan eddig haladtunk. Rangos helyet a magyaroknak a nemzetek közösségében – ez a mi vállalásunk.”

17:32

„Vasárnap győzni fogunk!”

17:33

„Olyan csatákat is megnyertünk már, amelyek nyerhetetlennek látszottak. Az ellenerő sokszor látszott hatalmasabbnak. Sokszor volt erős ellenszél. Mi talpra állítottuk a gazdaságot, hazaküldtük az IMF-et. Kiváltottuk magunkat az adósrabszolgaságból. Megállítottuk a népvándorlás első hullámát. Megmutattuk, hogy a nemzetek ideje még nem járt le.”

Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

17:34

„Vasárnap sorsdöntő választás lesz. A nem sorsdöntő választásokon csak képviselőket, vasárnap azonban jövőt is választunk. Eredménye kijavíthatatlan, végleges lesz, amelynek következményeivel együtt kell élni.”- hangsúlyozta Orbán Viktor.

17:36

„Mi hazaküldtük az oroszokat. Ma, 28 évvel később idegen erők ismét idegenek zsoldjában álló ellenzéki politikusoknak akarnak hatalmat adni ebben az országban.”

17:38

„Miért Fehérváron? Nem a gimnázium miatt, bár hálás vagyok egykori iskolámnak. Elkötelezettségünk szilárdságát akartuk bemutatni itt, ahol ezer évvel ezelőtt a koronázótemplom állt, ahol Szent István bevégezte munkáját, teljesítette küldetését. Itt, ahol a keresztény államiság elkezdődött.”

 

Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

17:44

„Mit kell tennünk, mit tehetünk még? Mondjuk el mindenkinek, milyen veszély fenyegeti a hazánkat! Az elmúlt évek eredményeit közösen értük el, végre van jövő, van mit megvédenünk. Keletre tőlünk hadseregek csatáznak, kereskedelmi háború fenyeget az USA és az EU között. A legnagyobb veszély azonban a határokat fenyegeti. Mi nemet mondtunk a betelepítésre, de a veszély nem múlt el. 48 óránk van arra, hogy ezt megértessük mindenkivel. Nem könnyű, cenzúra van, a filmeket letiltják,a videókat törlik. Nekünk kertelés nélkül beszélnünk kell arról, hogy Soros alkimista műhelyében milyen jövőt készítenek nekünk.”- mondta Orbán Viktor.

17:45

„Minden magyarnak, aki meg akarja őrizni Magyarországot, el kell mennie és mindkét szavazatát a Fideszre kell adnia.

Sok millió ember akarata áll szemben sok millió dollárral.”

17:46

„Mindenki tekintsen a szívébe: lássa meg a mellette állóban a felebarátját. Mind magyarok vagyunk, szeretjük a hazánkat, és tiszteljük egymást. Amíg együtt maradunk, győzni fogunk! Fel győzelemre, magasba a zászlókat! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

17:48

Tárogatón megszólal a dallam, a Csík zenekar együtt énekli a színpadon a jelöltekkel: „Kossuth Lajos azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni .... éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”

17:51

Felvételről Ákos dala szól: Szeretni szabadon.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

17:52

A színpadról levonultak a vendégek.

17:53

Az emberek elindulnak kifelé a térről. A rendezvény véget ér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában