Elemezték a választásokat

2018.04.28. 07:00

Kampányt értékelt Vargha Tamás és Kövér László Székesfehérváron

Kampányzáró eseményt tartott péntek este Vargha Tamás, Fejér megye 1-es számú választókerületének újraválasztott országgyűlési képviselője a Szent István Művelődési Házban.

Borsányi Bea

A kampányzáróra meghívták mindazokat, akik a kampány alatt munkájukkal Vargha Tamást támogatták

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Vargha Tamás bevezető beszédében felidézte a februárban kezdődött kampányidőszak fontosabb pillanatait és köszönetet mondott azoknak, akik aktívan részt vállaltak annak feladataiban és munkájukkal támogatták, segítették a választásokon elért sikerét. Bevallotta, eleinte őket is megijesztette a magas részvételi arány, mert elhitték azt a közhelyet, hogy ez az ellenzéknek kedvez. Később aztán az adatokat elemezve kezdett világossá válni számukra, nem erről van szó. A választások eredményét történelminek nevezte, hiszen az, hogy egy kormánypárt harmadszorra tud a parlamentben kétharmados többségbe kerülni, Európában is egyedülálló. Az eseményen részt vett Kövér László, a még hivatalban lévő országgyűlés házelnöke, a Fidesz–KDNP választmányi elnöke.

Kövér László a választások sikerét elemezte
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A kampányzárón Kövér László a választások sikerének összetevőiről beszélt. Elsősorban megemlítette az ellenzék lehetetlenségét és tehetetlenségét. Úgy fogalmazott, korábban az ellenzék mindig jelentett valamit, valakit, ám ebben a kampányban ezt nem lehetett elmondani, semmit nem tudtak felmutatni. Fontos tényező volt a győzelemben az elmúlt 8 év sikeres kormányzása, amely még az 1998–2002-es időszakot is felülmúlta és amelyben nem csak azt sikerült megakadályozni, hogy a csőd szélére került ország a szakadékba szédüljön, de még gyarapodni is tudott.

A kampányzáróra meghívták mindazokat, akik a kampány alatt munkájukkal Vargha Tamást támogatták
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Beszélt a migrációs kérdés fontosságáról, amely, ha nem jól kezeljük, nem csak az elmúlt évek sikereit teheti semmissé, de egész Európát romba döntheti. Azt az Európát, amely így is kettészakadva harcol egymás ellen: egyik oldalon azok, akik Istent, a hazát és a családot helyezik előtérbe, másik oldalon azok, akik ezeket tagadják. Végül, de nem utolsósorban a siker fontos tényezői közé sorolta azokat, akik a 2002-es Kossuth téri nagygyűlés óta az idei békemeneten át a választásokig a Fidesz– KDNP mellett álltak. Róluk szólt az este a Szent István teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában