több mint 360 csapat indult

2018.04.28. 16:00

Kalandok, vetélkedő a Kéktúra útvonalán

Neves közreműködők segítségével Indulj el egy úton címmel szervezett természetismereti és turisztikai vetélkedőt a helyi általános iskola.

Tihanyi Tamás

A hegymászáshoz szükséges eszközöket is fel kellett ismerni

Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Neves közreműködők segítségével Indulj el egy úton címmel szervezett természetismereti és turisztikai vetélkedőt a helyi általános iskola. A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a világ hegyeiről, a történelemről, a mitológiáról, a magyar hegymászás történetéről szervezett ismét vetélkedőt. Az idei kérdések elsősorban a Börzsöny, a Visegrádi-hegység, a Pilis kéktúra útvonalát, természeti, néprajzi, turisztikai értékeit érintették. Az esemény rendkívüli léptékűvé nőtte ki magát: az eltelt hónapokban száznál is több faluból és városból több mint 360 (!) csapat számolt be tudásáról, próbált helyes válaszokat adni

a kérdésekre, majd igyekezett a legjobbak csoportjában a seregélyesi döntőn megoldást találni a gyakorlati feladatokra. Ebben az esztendőben is érkeztek diákok a határon túlról: Kárpátaljáról, a Felvidékről és Erdélyből.

A hegymászáshoz szükséges eszközöket is fel kellett ismerni
Fotós: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A döntőn egyébként már leginkább a Duna-Ipoly Nemzeti Parkról, a Magas-Tátráról, a magyar turizmus és hegymászás történetéről, eredményeiről és nagy alakjairól kellett beszámolni főleg logikára épülő, játékos feladványok megoldásával. A sikeres esemény záloga elsősorban Sajtos József iskolaigazgató volt, akit mások mellett például Kollár Lajos és Mécs László is segített: mivel ők már a honi hegymászás élő legendái, igazi példaképeknek bizonyultak a diákok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában