Aki a virágot szereti...

2018.04.21. 17:37

Fejér megye tavaszának üde színfoltja: a tizenegyedik KertExpo

Ismerjük a mondást: aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Nos, az április 21–22-ei hétvégén nagyon sok jó ember fordul meg a Bregyó közi Ifjúsági Sportközpontban.

Szanyi-Nagy Judit

A "hagyományos" muskátlin és árvácskán kívül különleges bonsai-okkal is találkozhatnak a nézelődők

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első napot hivatalosan április 21-én 14 órakor nyitották meg a Bregyóban felállított színpadon. Itt a megjelenteket Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke, Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke, valamint Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, Székesfehérvár gazdasági bizottságának elnöke köszöntötte.

Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke is köszöntötte a KertExpóra látogatókat
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mint beszédeikben hangsúlyozták, a tizenegyedik alkalommal megszervezett rendezvény sokat fejlődött az eltelt évek során. A fejlődés a kiállítók számában és a programfelhozatalban is megmutatkozik: idén több mint nyolcvanan mutatják meg megvásárlásra kínált portékájukat (palántákat, cserepes virágokat, kerti díszeket) a nagyérdeműnek. A kertészettel kapcsolatos termékeken kívül más produktumokat, így szappanokat és kézműves termékeket is vásárolhatnak az érdeklődők, sőt, a gasztronómia elkötelezettjei sajtot, mézet és egyéb füstölt árukat is találhatnak maguknak.

Szalmás-virágos játszósarok a gyermekeknek
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A felnőttek mellett a gyermekeknek is szól a KertExpo két napja: a szalmából felépített kutya mellett egy szintén szalmából kreált játszósarok, egy állatsimogató és egy kisvasút is a gyermekek rendelkezésére áll.

 

A kiállított termékeken túl a szervezők szórakoztató programokkal is várják az érdeklődőket: április 21-én többek között a mátyásdombi, székesfehérvári és enyingi művészeti csoportok mutatkoztak be, április 22-én pedig – például – Sárkeresztesről és Budapestről látogatnak a megyeszékhelyre.

A „hagyományos” muskátlin és árvácskán kívül különleges bonsai-okkal is találkozhatnak a nézelődők
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kiállítók is több helyről érkeztek: Csákberény, Dunaújváros, Magyaralmás, Sárbogárd, Sárszentmihály, Szabadbattyán, Velence és Zámoly – csak néhány település a megyei felhozatalból. A megyén túlról pedig többek között Békéscsabáról, Gödöllőről, Ságvárról, Pécsről és Veszprémből hozták el termékeiket a kiállítók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában