Példaértékű állatvédelem

2018.04.26. 15:00

Fehérváron a Takarodó úti állatotthonban idén is lesz tábor

Évente átlagosan ötszáz kutyát ad örökbe a Herosz székesfehérvári állatotthona. A bekerülő állataik java része kölyök, és csupán minden harmadikban van azonosító mikrochip. Lassan, de javul az állatokkal való bánásmód, mondta el sajtótájékoztatóján Berey Attila és Krepsz Gyöngyi.

S. Töttő Rita

Példaértékű Székesfehérváron az állatvédő munka – szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Berey Attila, a Herosz országos elnöke, hozzátéve, hogy a heroszos menhelyek közül itt fogadják be és innen kerül új gazdához a legtöbb szerencsétlen sorsú állat.

- Az állatok gondozásán túl azonban számos lényeges feladatot ellát a szervezet fehérvári otthona: fontos az ismeretterjesztő és felvilágosító munka, a gyermektagozat, a középiskolások, önkéntesek fogadása, valamint a nyári táborok is, amelyek mind az állatvédelmet szolgálják – hangsúlyozta Berey Attila. Krepsz Gyöngyi, a Herosz Takarodó úti otthonának vezetője pedig a tavalyi évről adott számot: 2017-ben 333 kutyának és 161 cicának találtak új otthont, valamint 27 vadon élő állatot – főként denevéreket és sünöket – is gondoztak.

A felesleges szaporulat megakadályozása érdekében tavaly 395 állatot ivartalanítottak, de végeztek egyéb, gyakran életmentő beavatkozásokat is. A Herosznál emellett bevezették a kutyák szívférgesség-szűrését, az oltási program keretében ezernél több kombinált oltást és közel 600 veszettség elleni oltást használtak fel. A Takarodó úti állatotthon nyári tábora pedig idén is várja a 2-8. osztályos gyerekeket.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában