Mészáros Ádám

2018.04.22. 12:00

Egy ember, akinek már több száz házassága volt

Ha valami idegesít a másikban, gondolj arra, hogy alighanem te is idegesíted valamivel őt. Csajos esten beszélt az elfogadásról Mészáros Ádám párkapcsolati mediátor.

Majer Tamás

Felesége szemében Mészáros Ádám valóságos szuperhős

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Ádám az előadó jogásznak indult, de zavarta, hogyha valakinek örömet okoz, akkor egyúttal valaki másnak keservet, könnyeket, bánatot. Ezért inkább középre állt. Mediátorként, párkapcsolati tanácsadóként már több száz házaspár nehézségeivel szembesült, s igyekezett segíteni a felmerülő gondjaikon. Szeretetlenségen. Hűtlenségen. Figyelemhiány okozta egymástól való elforduláson.

Mészáros Ádám szerda este a Barátság mozi Csajos estjén adott elő. Hogyan adhatunk és kaphatunk elfogadást a kapcsolatainkban? Erről beszélt a hölgyközönségnek.

Önmagáról elmondta, ő egy superman. Legalábbis felesége csillogó szemeinek tükrében így látja magát, amikor megfáradva hazatoppan. A szerető asszony megadja neki a pozitív visszajelzést, amelyre ő epekedve vágyik. Hogy ő jó férj, jó apa, aki családjáért dolgozik szüntelen.

Felesége szemében Mészáros Ádám valóságos szuperhős
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A példával arra világított rá az előadó, hogy vannak emberek, akik másoknál jobban vágynak társuk, vagy akár barátaik, kollégáik, ügyfeleik megerősítő elismerésére.

Megesik, ha egy házasságban az egyik fél nem kapja meg odahaza a kellő dicséretet, biztató visszacsatolást, máshol keres sikerélményt. Ez is lehet a hűtlenség oka, véli a mediátor. Eszerint nem is az új, a titkos partnerbe habarodik bele a hűtlen férj, csapodár feleség, hanem abba az érzésbe, hogy ő igenis tud csábító lenni, képes elkápráztatni valakit.

Mészáros Ádám szerint fontos tudatosnak lennünk saját és társunk érzelmeinek kezelésében.

A szakember kifejezte, a hűtlenséget olykor nem a párkapcsolatban kialakuló hiányérzet okozza, annak gyökre sokszor a gyermekkorba vezet vissza. Ennek megértése, feltérképezése is fontos, akár pszichológus segedelmével.

-Egyáltalán nem ciki pszichológushoz járni! – mondta.

Kifejtette persze, hogy nem lehet csak a régi sebekre fogni a hűtlenséget, a megcsalt fél megbántását, de az okokat érdemes kideríteni. Az sem jó taktika, ha elfogadásból társunk minden rossz tulajdonságát, tettét elnézzük, hiszen ezzel őt is benne hagyjuk a negatív magatartásban.

Ha csip-csup dolgok zavarnak a másikban, például sose csukja be maga után a fiókot, segít elfogadni, ha belátjuk, nekünk is vannak apróbb-nagyobb hibáink, amelyektől társunk eltekint – intett búcsút az előadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában