országos viszonylatban is kiemelkedő

2018.04.11. 15:45

Duális képzés: mentorok és hallgatók kötetlen találkozója

A hagyományteremtés szándékával szervezte meg az önkormányzat a duális képzésben részt vevő hallgatók és mentoraik kötetlen találkozóját a Petőfi Kultúrtanszéken.

B. Kiss László

Cser-Palkovics András is köszöntötte a résztvevőket

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

2015-ben kezdődött a duális képzés Fehérváron. Azóta kiépült a duális együttműködés hálózata, ami országos viszonylatban is kiemelkedő. A megyeszékhelyen három felsőoktatási intézményben is zajlik duális képzés, ami az elméleti képzést a cégeknél történő gyakorlati oktatással párosítja. A duális képzésben részt vevő hallgatóknak és céges mentoraiknak először szervezett kötetlen találkozót a város önkormányzata kedden este a volt Petőfi mozi épületében működő Petőfi Kultúrtanszéken.

A találkozó résztvevőit elsőként Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, aki elmondta: a volt Petőfi mozi átalakításával kettős célt valósított meg a város. Megmentettek egy régi kulturális értéket, ugyanakkor teremtettek egy jó hangulatú közösségi találkozóhelyet a fiatalok számára. A polgármester köszönetet mondott a duális randevú ötletgazdájának, és abbeli reményét fejezte ki, hogy a keddi találkozó hagyományt teremt.

Cser-Palkovics András is köszöntötte a résztvevőket
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A továbbiakban András Krisztina, a Corvinus egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja elmondta: a fővárosi egyetemnek duális képzési központja az itteni kar, s a jövő héten információs napot tartanak a most jelentkezett hallgatóknak.

Vizi László Tamás, a Kodolányi János Főiskola rektorhelyettese köszöntőjéből kitűnt: a jelentkezések alapján elmondható, hogy növekedett az érdeklődés az intézmény fehérvári képzései – így a duális oktatás – iránt is. A Kodolányiban az országban egyetlenként zajlik társadalomtudományi szakon duális képzés.

Györök György, az Óbudai Egyetem fehérvári karának dékánja pedig arra kérte a duális mentorokat, hogy kollégaként kezeljék a hallgatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában