A tudás a jövő

2018.04.24. 07:00

Duális képzések egész garmadája indul a fehérvári Corvinuson

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa vállalati partnereivel közösen tartott duális információs napot a Városházán. Az intézményben három alap- és egy mesterszakon indul elméleti és gyakorlati oktatást ötvöző képzés a következő tanévben. A leendő hallgatók június 30-ig jelentkezhetnek a szerződött vállalatokhoz.

Sági Zoltán

A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a következő tanévben a gazdálkodás és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus-vendéglátás alapképzés, illetve a sportközgazdász mesterképzés indul duális formában. A duális információs napon Cser-Palkovics András polgármester a leendő hallgatókat köszöntve arról szólt, hogy az első tanévhez képest megháromszorozódott a fehérvári Corvinusra jelentkezettek száma, ami jól mutatja, hogy a felsőoktatás fejlesztésének, építésének van értelme. A vállalati partnerek kellő stabilitással és szakmai tudással rendelkeznek ahhoz, hogy a Corvinussal együtt vonzó perspektívát nyújtsanak egy olyan városban, amely szereti a fiataljait.

Az első tanévhez képest megháromszorozódott a fehérvári Corvinusra jelentkezettek száma
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja elmondta, a duális információs nap a fehérvári felsőoktatás hagyományos eseményévé vált, ahol a leendő hallgatók megismerhetik a partnervállalatokat. A BCE legfontosabb duális képzőhelye a Székesfehérvári Campus, amely infrastrukturálisan és belső tartalmát tekintve is folyamatosan épül és fejlődik.

A BCE Székesfehérvári Campusán, a gazdálkodás és menedzsment alapképzési szakon 9, a pénzügy és számvitel alapképzésen 11, a szeptembertől induló turizmus és vendéglátás alapképzésen 4, míg a sportközgazdász mesterképzésen 10 vállalati partner közül választhatnak a hallgatók. – emelte ki tájékoztatójában Marcelekné Kormos Cecília, a BCE Gazdálkodástudományi Karának tanulmányi irodavezetője.

 

A BCE Székesfehérvári Campusának duális képzésén oklevelet szerző hallgatók a felsőfokú végzettség mellé rögtön 3,5 év munkatapasztalatot is kapnak. Az információs napon a továbbiakban a vállalati partnerek képviselői tartottak elő­adásokat, és mutatták be cégük tevékenységét a leendő hallgatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában