Lakossági fórum

2018.04.25. 17:30

Mi lesz a parkolással a Csíkvári úton?

A felújítás után is alkalmasak lesznek-e parkoló autók számára a Csíkvári út jelenlegi murvás részei? Ez volt a tétje egy szerdai fórumnak.

Majer Tamás

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az épülő Sóstói Stadion az egész városrész felújítását magával hordozza. A Csíkvári út körforgalom és Homoksor közötti szakaszán közel tíz üzlet éli vásárlókkal teljes mindennapjait. Előttük legfrappánsabb parkolási lehetőség felállni az útmenti murvás területre. A befelé oldalon párhuzamos, szemben merőleges parkolásra van mód.

A kétsávos úttal és két oldali buszmegállóval telített szakasz a rendezés után három sávossá bővül. Kettő a városból ki, a stadion irányába fut majd, egy a Széchenyi út felé. Mindkét oldalon lesznek kerékpársávok és járdák is. Előbbi eddig nem volt.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nos, az említett üzletek tulajai, bérlői attól tartva, hogy a jelenleg boltjaik előtt lévő murvás autóhelyeket fölszámolja az út szélesítése, fórumra hívták maguk közé Mészáros Attila alpolgármestert és Nagy Zsoltot, a Közlekedési Iroda vezetőjét.

– Régóta működő vállalkozásokat lehetetlenítenek el azzal, hogy a parkolási lehetőséget megszüntetik, a rohanó világban, hogyha három méternél többet kell gyalogolni az autótól, akkor már nem mennek be az emberek sehova se – mondta lapunknak a találkozó előtt Dezső Árpád, üzlet- és háztulajdonos.

Krausz József, egy másik tulaj azt emelte ki, hogy egy szerzett jogot veszítenek el.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fórumon Nagy Zsolt szavaiból kiderült, ez a mostani murvás rész nem minősül kijelölt parkolónak, hiába használja mindenki annak. A lakossági fórum mégis eredményes volt. Hamar kiderült, amennyiben a rendezés során úgynevezett K szegélyekkel választják el az utat a járdától, úgy bizonyos szakaszokon mindkét oldalon megmaradhat a párhuzamos lehetőség a „felállásra”. Kisebb számban ugyan, de a felújítás végeztével is maradnak olyan helyek az üzletek előtt, amelyek bár nem kijelölt parkolók, mégis alkalmasak annak funkciójára. Az előremutató, kompromisszumos egyeztetés szóban megkezdődött.

Amint arra Mészáros Attila fölhívta a figyelmet, négyszáz helyes, bekamerázott parkoló épül a közeli temetőknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában