hagyománnyá vált esemény

2018.04.27. 15:42

Búcsú az Órajátéknál – osztályfőnököket köszöntöttek

A ballagási hét eseményeként köszöntötték a végzős diákok osztályfőnökeit pénteken. 

Bokros Judit

A Kossuth udvarban gyülekeztek kora délután a meghívott pedagógusok és az érdeklődők. Miután elhalkultak az Órajáték hangjai, Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt.

- Fontos, hogy az érettségihez, a ballagáshoz közeledve ne feledkezzünk meg a diákokat felkészítő tanárokról, az osztályfőnökökről sem, hiszen ők 4, 6 vagy 8 éven át kísérik a tanulókat – fogalmazott a polgármester, felelevenítve, hogy a köszöntés ötletgazdája Kovács Jenő órásmester volt. A mára hagyománnyá vált esemény egyik célja, hogy felhívják a figyelmet arra: innentől egy hónapon át az iskolai életet jelképező figurák láthatók az órajátéknál. Másrészt ez a köszönetnyilvánítás ideje a tanárok munkájáért.

 

A Székesfehérvári Diáktanács elnöke, Nagy Boglárka már a végzős fiatalok nevében szólt. Mint mondta, életük egyik legszebb időszakának mondanak búcsút a középiskolás évek végén, amelyek igen meghatározóak. Tanáraik szinte pótszülőkké váltak, akiknek mindig hálásak lesznek.

Az ünnepségen a Hermann zeneiskola kórusa adott elő két éneket, majd a polgármester és Mészáros Attila alpolgármester átadta az önkormányzat ajándékait az osztályfőnököknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában